Klasický recept na kura na paprike, tak ako ho pripravovali naše babičky.
Ingrediencie
- 4 kuracie stehná
- 400 ml smotany
- 3 PL masla
- 2 cibuľa
- 2 PL sladkej papriky
- 500 ml kuracieho vývaru
- 2 PL hladkej múky
- soľ
Postup
- V hrnci rozohrejte maslo a osmažte na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu
- Na cibuľu vložte umyté a osušené kuracie stehná, zasypte soľou a paprikou
- Premiešajte, aby sa mäso v korení zo všetkých strán obalilo a chvíľku opečte
- Zalejte kuracím vývarom
- Duste pod pokrievkou 30 – 40 minút, občas premiešajte
- Hotové mäso vyberte z omáčky a dajte na chvíľu bokom
- V smotane rozmiešajte múku a vlejte do hrnca s omáčkou
- Premiešajte a pár minút povarte
- Dochuťte soľou a rozmixujte do hladka
- Mäso vložte späť do omáčky
- Kurča na paprike podávajte s kysnutou knedľou