,,Pohánka zasýti.“
,,Je skvelá pri alergii na lepok.“
,,Pôsobí proti oparom.“
Kúpili ste v eufórii 3 balenia a teraz premýšľate, čo s ňou budete robiť?
Potom ste tu správne!
Máme pre vás 10 luxusných receptov na recepty z pohánky v sladkých aj slaných variantoch.
Naše recepty
Tipy na prípravu pohánky
Ak chceme mať jedlo z pohánky chutné, nie je na škodu ju vopred trochu opražiť , stratí svoju mierne natrpknutú chuť a nahradí ju jemnou orieškovou chuťou a pri ďalšej príprave zostáva celá. Na zapekanie používame väčšinou pohánku vo forme krúpok alebo lámanky.
Pokiaľ necháte pohánku vždy vopred napučať v mlieku (miesto vody alebo vývaru), jej chuť bude jemnejšia a deťom sa bude viac páčiť.
Pohánka bola významnou súčasťou kuchyne po mnoho storočí, potom takmer vymizla.
Túžba po zdravom životnom štýle ale opäť oživila záujem o túto jedinečnú plodinu. Čo to pohánka vlastne je? Aké sú jej druhy? A zdravotné benefity? To všetko a oveľa viac sa dozviete v našom obsiahlom článku o pohánke !
Inšpirovali ste sa? Zdieľajte recept s priateľmi a podeľte sa s nimi o kulinárske dojmy!