Škvarkovka z pohánky? Jedná sa o veľmi obľúbenú a zdravú variantu, ktorá chutí veľmi podobne, ale nezaťaží vaše orgány. Bravčová masť ide tentoraz stranou.
Ingrediencie:
- 200 g lúpanej pohánky
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 kyslé uhorky
- 2 menšie lyžice plnotučnej horčice
- 1 lyžica majoránky
- soľ
- korenie
Postup:
- Uvarte pohánku v pomere 1:1 (jeden diel pohánky, jeden diel vody). Varte zhruba 2-3 minúty.
- Medzitým na panvici opečte nadrobno nakrájanú cibuľu dozlatista, po chvíľke k nej pridajte prelisovaný cesnak.
- Odstráňte z tepla a zmiešajte s uvarenou pohánkou. Pridajte horčicu a nadrobno nakrájanú uhorku.
- Dochuťte majoránom, soľou a korením.
- Podávajte na ľahko opečenom toastovom chlebe alebo pohánkovom chlebe. Môžete posypať čerstvými bylinkami.