Pohánková polievka s mrkvou

Pohánková polievka s mrkvou

Hľadáte recept ktorý by chutil celej rodine? Vyskúšajte tento klasický recept ktorý si určite zamilujete

Ingrediencie

  • ½ šálky pohánky
  • 2 lyžice oleja
  • 0.5 kg hovädzieho mäsa
  • 2 mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 2 zemiaky
  • 3 bobkové listy
  • ¼ šálky čerstvej petržlenu
  • voda
  • soľ, korenie

Postup

  1. Hovädzie mäso umyjeme a vložíme do hrnca so studenou vodu a pomaly privedieme do varu.
  2. Medzitým si orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu, mrkvu a zemiaky a dusíme asi 10 minút.
  3. Mäso varíme asi 40 minút, potom osolíme a pridáme pohánku a varíme ďalších 15 minút.
  4. Do polievky pridáme zeleninovú zmes a varíme spolu ďalších 10 minút pokiaľ nebude zelenina mäkká.
  5. Mäso vyberieme, nakrájame na kocky a vrátime späť do polievky.
  6. Podávame s čerstvým petržlenom.
Vývar s mäsom a zeleninou v bielej miske.
zdroj: momsdish.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.