Pohánkové rizoto

Pohánkové rizoto

Výbornou a zdravou formou prípravy pohánky je jej spojenie so zeleninou na spôsob rizota. Vyskúšajte nasledujúci recept, ktorý je jednoduchý a výživný.

INGREDIENCIA

  • 2 hrnčeky pohánky
  • 1/2 l zeleninového vývaru
  • štipka soli
  • zelenina (pokrájaná podusená mrkva, sterilizovaný hrášok, nakladaná paprika, kukurica v sladkokyslom náleve)
  • 1 lyžička kari
  • lyžička oleja na orestovanie
  • syr na posypanie
  • hrsť bazalky na ozdobu

POSTUP

  1. Pohánku necháme hodinu napučať, potom varíme 5-10 minút.
  2. Na panvici orestujeme zeleninu.
  3. Pridáme pohánku, korenie, premiešame a dovaríme spoločne po dobu 2 minút.
  4. Na tanieri dozdobíme strúhaným syrom a čerstvou bazalkou.
Rizoto z pohánky so špargľou, hráškom a bazalkou na tanieri s vidličkou.
www.sprinkleofgreen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.