Pohánkové rizoto s kuracím mäsom

Pohánkové rizoto s kuracím mäsom

Pokrm z kuracím mäsom, pestom a pohánkou, ktorý pripravíte počas 30 minút a nakŕmite ním celú rodinu. Rýchlo a chutne.

Ingrediencie

  • 280 g kuracích pŕs bez kože
  • 1 polievková lyžica extra panenského olivového oleja
  • 1 pór, nakrájaný
  • 1/3 hrnčeka sušených paradajok, nakrájaných
  • 1 hrnček pohánkových semienok
  • 1 l kuracieho vývaru
  • 1/3 hrnčeka bazalkového pesta
  • hrsť čerstvej petržlenovej vňate, nasekané
  • 1/3 hrnčeka nastrúhaného parmezánu
  • korenie

Postup

  • Kuracie mäso osušte a nakrájajte na kocky.
  • V hrnci zohrejte olej, pridajte pór a kuracie mäso. Opekajte, kým nezačne mäso zľahka zlátnuť až hnednúť.
  • Pridajte nakrájané sušené paradajky, pohánku a premiešajte.
  • Prilejte vývar, priveďte do varu a potom znížte plameň na minimum.
  • Prikryte hrniec a varte po dobu 25 minút, kým sa všetka tekutina nevstrebe a pohánka nebude mäkká.
  • Prisypte trochu strúhaného syra, pridajte pesto, všetko premiešajte a nakoniec stiahnite z platničky.
  • Podávajte s nasekanou petržlenovou vňaťou a dochuťte čiernym korením.
Kuracie rizoto s pohánkou a pestom.
zdroj: healthymummy.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.