Pokrm z kuracím mäsom, pestom a pohánkou, ktorý pripravíte počas 30 minút a nakŕmite ním celú rodinu. Rýchlo a chutne.
Ingrediencie
- 280 g kuracích pŕs bez kože
- 1 polievková lyžica extra panenského olivového oleja
- 1 pór, nakrájaný
- 1/3 hrnčeka sušených paradajok, nakrájaných
- 1 hrnček pohánkových semienok
- 1 l kuracieho vývaru
- 1/3 hrnčeka bazalkového pesta
- hrsť čerstvej petržlenovej vňate, nasekané
- 1/3 hrnčeka nastrúhaného parmezánu
- korenie
Postup
- Kuracie mäso osušte a nakrájajte na kocky.
- V hrnci zohrejte olej, pridajte pór a kuracie mäso. Opekajte, kým nezačne mäso zľahka zlátnuť až hnednúť.
- Pridajte nakrájané sušené paradajky, pohánku a premiešajte.
- Prilejte vývar, priveďte do varu a potom znížte plameň na minimum.
- Prikryte hrniec a varte po dobu 25 minút, kým sa všetka tekutina nevstrebe a pohánka nebude mäkká.
- Prisypte trochu strúhaného syra, pridajte pesto, všetko premiešajte a nakoniec stiahnite z platničky.
- Podávajte s nasekanou petržlenovou vňaťou a dochuťte čiernym korením.