Pohár z čerstvého ovocia a krémom z kyslej smotany

Pohár z čerstvého ovocia a krémom z kyslej smotany

Sladký, karamelový a neuveriteľne krémový nepečený dezert, ktorý sa rozhodne stane vašim obľúbeným!

Ingrediencie

  • 2 šálky studenej smotany na šľahanie
  • 1 lyžička vanilky
  • 1 šálka kyslej smotany
  • ½ šálky trstinového cukru
  • 4 šálky čerstvých bobúľ (jahody, čučoriedky, maliny, černice), umytých, odkvapkaných a nakrájaných na plátky

Postup

  1. Šľahajte smotanu na šľahanie a vanilku v elektrickom mixéri na vysoké otáčky, kým sa nevytvoria tuhé špičky, 2-3 minúty.
  2. Vmiešajte kyslú smotanu.
  3. Do pohára navrstvite 1/2 šálky ovocia a potom 1/2 šálky smotanovej zmesi.
  4. Navrch dajte 1 polievkovú lyžicu trstinového cukru.
  5. Opakujte vrstvy.
  6. Zakryte fóliou a nechajte cez noc v chlade.
  7. Pred podávaním vyberte z chladničky, odstráňte fóliou a ozdobte čerstvým ovocím.
Dva poháre plnené krémom z kyslej smotany, čerstvým ovocím a trstinovým cukrom.
www.bakerstable.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.