Sladký, karamelový a neuveriteľne krémový nepečený dezert, ktorý sa rozhodne stane vašim obľúbeným!
Ingrediencie
- 2 šálky studenej smotany na šľahanie
- 1 lyžička vanilky
- 1 šálka kyslej smotany
- ½ šálky trstinového cukru
- 4 šálky čerstvých bobúľ (jahody, čučoriedky, maliny, černice), umytých, odkvapkaných a nakrájaných na plátky
Postup
- Šľahajte smotanu na šľahanie a vanilku v elektrickom mixéri na vysoké otáčky, kým sa nevytvoria tuhé špičky, 2-3 minúty.
- Vmiešajte kyslú smotanu.
- Do pohára navrstvite 1/2 šálky ovocia a potom 1/2 šálky smotanovej zmesi.
- Navrch dajte 1 polievkovú lyžicu trstinového cukru.
- Opakujte vrstvy.
- Zakryte fóliou a nechajte cez noc v chlade.
- Pred podávaním vyberte z chladničky, odstráňte fóliou a ozdobte čerstvým ovocím.