Skip to content
Čo budeme potrebovať
- ½ hrušky (nastrúhané)
- 60 ml sójovej omáčky
- 30 ml ryžového octu
- 15 ml medu
- 15 ml chilli pasty
- 10 ml sezamového oleja
- 600 g vykostených kuracích stehien
- 30 ml rastlinného oleja
- 350 g hnedej ryže
- Avokádo (nakrájané na kocky)
- 200 g uhorky (nakrájané na plátky)
- 250 g edamame
- 30 g nakladaného zázvoru
- Lyžica wasabi pasty
- 3 lyžice sezamových semienok
Postup
- Hnedú ryžu si uvaríme podľa návodu
- Keď je ryža hotová dáme jej bokom a necháme vychladnúť
- Vo veľkej mise si zmiešame hrušku, sójovú omáčku, ocot, med, chilli pastu a sezamový olej
- Do marinády pridáme kuracie stehná a premiešame
- Keď sú stehná obalené v marináde, tak ich dáme na 15 minút odležať do chladničky
- Na panvici si medzitým rozohrejeme olej na strednú teplotu
- Kurča vložíme na panvicu a za častého miešania varíme
- Kurča musí skaramelizovať a byť prepečené, varíme približne 10 minút
- Mäso potom zložíme z platne a necháme ho zľahka vychladnúť.
- Ryžu si rozdelíme do štyroch misiek a na nej začneme aranžovať zvyšné ingrediencie
- Ako posledný vrstvíme kura naň dáme nakladaný zázvor a wasabi pastu
- Všetko posypeme sezamovými semienkami
- Podávame s extra sójovou omáčkou na namáčanie