Užite si tento recept na autentickú taliansku polievku Minestrone, ktorá je rýchla a zdravá. Toto luxusné jedlo sa pripravuje z mrkvy, řapíkatého zeleru, paradajok, fazule a cestovín a je výdatné a plné chuti. Druhý deň chutí dokonca ešte lepšie!
Ingrediencie
- 110 g nakrájanej pancetty
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 1/2 lyžičky drvených vločiek červeného chilli
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná na kocky
- 2 stonky stopkového zeleru, nakrájané na kocky
- 3 veľké mrkvy, nakrájané na kocky
- 1 a 1/2 šálky zelených fazuliek (orezaných a nakrájaných na cca centimetrové kúsky)
- 6 strúčikov cesnaku, lisovaného
- 2 lyžičky talianskeho korenia
- 5 lyžíc paradajkového pretlaku
- 1 konzerva (800 ml) nakrájaných paradajok
- 1 konzerva (800 ml) drvených paradajok
- 4 šálky vývaru z kuracích kostí
- 4 šálky vývaru z hovädzích kostí
- 1 konzerva (425 g) fazule Kidney, scedených a prepláchnutých
- 1 konzerva (425 g) fazule Cannellini
- 1 a 1/2 šálky cestovín (použite kolienka)
- 2 šálky čerstvého špenátu
- 1/4 šálky čerstvej bazalky, nasekané
- 1/4 šálky čerstvej citrónovej šťavy (asi 1 citrón)
- soľ a korenie na dochutenie
- 1/2 šálky parmezánu, strúhaného
Postup
- Vo veľkom hrnci na stredne vysokom ohni opražte pancettu do chrumkava, asi 6 minút.
- Pomocou dierovanej lyžice preložte pancettu na malý tanier a dajte bokom.
- Nechajte na panvici všetok tuk z pancetty.
- Pridajte olivový olej a cibuľu a restujte, kým cibuľa nie je priesvitná; asi 5 minút.
- Pridajte stopkový zeler, mrkva a zelené fazuľky a varte, kým nezačnú mäknúť, asi 8 minút.
- Pridajte cesnak a restujte, kým nebude voňavý, asi 30 sekúnd.
- Vmiešajte talianske korenie a paradajkový pretlak.
- Pridajte na všetky paradajky, kuracie a hovädzie vývar, dobre premiešajte, aby sa všetko spojilo a priveďte do varu.
- Znížte teplotu na stredne nízku a varte 15 minút.
- Vmiešajte oboje fazuľa a cestoviny a varte, kým cestoviny a zelenina nezmäknú, asi 10 minút.
- Vmiešajte špenát a varte do zvädnutia, asi 1 minútu.
- Zložte z ohňa a vmiešajte bazalku a citrónovú šťavu.
- Podľa potreby dochuťte soľou a korením.
- Nalejte do misiek, posypte kúskami pancetty a parmezánom a podávajte teplé.
Tiež ste fanúšikmi tohto výborného krémového múčnika voňajúceho po káve? Potom vás určite potešia aj naše ďalšie recepty na tiramisu , podľa ktorých pripravíte ako tradičné prevedenie, tak aj jeho obľúbené obmeny.