Polievka Minestrone

Polievka Minestrone

Užite si tento recept na autentickú taliansku polievku Minestrone, ktorá je rýchla a zdravá. Toto luxusné jedlo sa pripravuje z mrkvy, řapíkatého zeleru, paradajok, fazule a cestovín a je výdatné a plné chuti. Druhý deň chutí dokonca ešte lepšie!

Ingrediencie

  • 110 g nakrájanej pancetty
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1/2 lyžičky drvených vločiek červeného chilli
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 2 stonky stopkového zeleru, nakrájané na kocky
  • 3 veľké mrkvy, nakrájané na kocky
  • 1 a 1/2 šálky zelených fazuliek (orezaných a nakrájaných na cca centimetrové kúsky)
  • 6 strúčikov cesnaku, lisovaného
  • 2 lyžičky talianskeho korenia
  • 5 lyžíc paradajkového pretlaku
  • 1 konzerva (800 ml) nakrájaných paradajok
  • 1 konzerva (800 ml) drvených paradajok
  • 4 šálky vývaru z kuracích kostí
  • 4 šálky vývaru z hovädzích kostí
  • 1 konzerva (425 g) fazule Kidney, scedených a prepláchnutých
  • 1 konzerva (425 g) fazule Cannellini
  • 1 a 1/2 šálky cestovín (použite kolienka)
  • 2 šálky čerstvého špenátu
  • 1/4 šálky čerstvej bazalky, nasekané
  • 1/4 šálky čerstvej citrónovej šťavy (asi 1 citrón)
  • soľ a korenie na dochutenie
  • 1/2 šálky parmezánu, strúhaného

Postup

  1. Vo veľkom hrnci na stredne vysokom ohni opražte pancettu do chrumkava, asi 6 minút.
  2. Pomocou dierovanej lyžice preložte pancettu na malý tanier a dajte bokom.
  3. Nechajte na panvici všetok tuk z pancetty.
  4. Pridajte olivový olej a cibuľu a restujte, kým cibuľa nie je priesvitná; asi 5 minút.
  5. Pridajte stopkový zeler, mrkva a zelené fazuľky a varte, kým nezačnú mäknúť, asi 8 minút.
  6. Pridajte cesnak a restujte, kým nebude voňavý, asi 30 sekúnd.
  7. Vmiešajte talianske korenie a paradajkový pretlak.
  8. Pridajte na všetky paradajky, kuracie a hovädzie vývar, dobre premiešajte, aby sa všetko spojilo a priveďte do varu.
  9. Znížte teplotu na stredne nízku a varte 15 minút.
  10. Vmiešajte oboje fazuľa a cestoviny a varte, kým cestoviny a zelenina nezmäknú, asi 10 minút.
  11. Vmiešajte špenát a varte do zvädnutia, asi 1 minútu.
  12. Zložte z ohňa a vmiešajte bazalku a citrónovú šťavu.
  13. Podľa potreby dochuťte soľou a korením.
  14. Nalejte do misiek, posypte kúskami pancetty a parmezánom a podávajte teplé.
Polievka z mrkvy, řapíkatého zeleru, paradajok, fazule a cestovín vo veľkej hlbokej panvici.
www.bakerbynature.com

Tiež ste fanúšikmi tohto výborného krémového múčnika voňajúceho po káve? Potom vás určite potešia aj naše ďalšie recepty na tiramisu , podľa ktorých pripravíte ako tradičné prevedenie, tak aj jeho obľúbené obmeny.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.