Ste fanúšikmi talianskej kuchyne? Potom vám nesmie uniknúť tieto tri jedinečné recepty na minestrone!
Ochutnajte lahodnú a sviežu polievku plnú zeleniny!
Akú si pripravíte?
Naše recepty
História polievky minestrone
Existujú rôzne dohady o pôvode a význame slova Minestrone – obaja sú v tomto článku spomenuté, pretože si nikto nie je istý, kde leží pravda.
Pôvod slova je latinský „minestrare“, čo znamená podávať, všeobecne jedlo a pitie, ide teda o typ „servírovanej polievky“.
Minestrone pochádza zo slova „Minestra“, čo znamená polievka, a prípona –one z nej robí veľkú polievku. To sú normálne talianske prípony,“ –ina“ je niečo malé a „–one“ je niečo veľké.
„Minestra“, tiež znamená ryža, cestoviny alebo zelenina podávané vo vývare. Môžete si tiež dať „Minestrina con pastina“, čo je malá minestra s malým množstvom cestovín, inými slovami pridanými malými prísadami alebo minestrone, ktorá má veľké prísady.
Minestrone má nielen veľké kusy zeleniny, ale často sa tiež pridáva jeden z veľkých druhov cestovín.
Polievka je spomenutá v starej kuchárke z roku 30 nášho letopočtu, Marcus Apicius De Coquinaria, ktorá obsahuje väčšinu ingrediencií modernejšie minestrone.
Ako prieskumníci cestovali po svete a bolo k dispozícii viac ingrediencií, časom boli pridané aj do polievky a veria sa, že bola jednoducho vyrobená z akejkoľvek zeleniny, ktorá bola v tej dobe prítomná, a dokonca v mnohých prípadoch za použitia zvyškov.
Z toho dôvodu v skutočnosti neexistuje tradičný recept.