Vynikajúce recepty na polievku minestrone na jednom mieste. Poďte s nami ochutnať túto lahôdku

Ste fanúšikmi talianskej kuchyne? Potom vám nesmie uniknúť tieto tri jedinečné recepty na minestrone!

Ochutnajte lahodnú a sviežu polievku plnú zeleniny!

Akú si pripravíte?

História polievky minestrone

Existujú rôzne dohady o pôvode a význame slova Minestrone – obaja sú v tomto článku spomenuté, pretože si nikto nie je istý, kde leží pravda.
Pôvod slova je latinský „minestrare“, čo znamená podávať, všeobecne jedlo a pitie, ide teda o typ „servírovanej polievky“.

Minestrone pochádza zo slova „Minestra“, čo znamená polievka, a prípona –one z nej robí veľkú polievku. To sú normálne talianske prípony,“ –ina“ je niečo malé a „–one“ je niečo veľké.

„Minestra“, tiež znamená ryža, cestoviny alebo zelenina podávané vo vývare. Môžete si tiež dať „Minestrina con pastina“, čo je malá minestra s malým množstvom cestovín, inými slovami pridanými malými prísadami alebo minestrone, ktorá má veľké prísady.

Minestrone má nielen veľké kusy zeleniny, ale často sa tiež pridáva jeden z veľkých druhov cestovín.

Polievka je spomenutá v starej kuchárke z roku 30 nášho letopočtu, Marcus Apicius De Coquinaria, ktorá obsahuje väčšinu ingrediencií modernejšie minestrone.

Ako prieskumníci cestovali po svete a bolo k dispozícii viac ingrediencií, časom boli pridané aj do polievky a veria sa, že bola jednoducho vyrobená z akejkoľvek zeleniny, ktorá bola v tej dobe prítomná, a dokonca v mnohých prípadoch za použitia zvyškov.

Z toho dôvodu v skutočnosti neexistuje tradičný recept.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.