Polievka minestrone s cuketou a tekvicou

Polievka minestrone s cuketou a tekvicou

Letná talianska polievka plná lahodnej zeleniny!

Čo budeme potrebovať

  • 1 lyžica extra panenského olivového oleja
  • ½ nakrájanej cibule
  • ½ nakrájaného póru
  • 1 zeler nakrájaný na kocky
  • ¼ nakrájanej červenej papriky
  • 3 strúčiky cesnaku (nasekaný)
  • 1,5 l kuracieho vývaru
  • 1 bobkový list
  • 1 lyžička čerstvých lístkov tymiánu
  • 1 lyžička soli
  • 2 stredné cukety (nakrájané na kocky)
  • 250 g orechovej tekvice
  • 250 g čerstvých zelených fazuliek
  • 2 paradajky (nakrájané na kocky)
  • 120 g varených malých bielych fazule
  • 120 g malých cestovín
  • Čerstvá bazalka (na ozdobu)
  • Strúhaný parmezán (na ozdobu)

Postup

  • Zahrejte 1 lyžicu olivového oleja vo veľkom hrnci na stredne vysokú teplotu.
  • Pridajte na kocky nakrájanú cibuľu, pór, zeler a papriku.
  • Vymažte 8 až 10 minút, kým nezmäkne, znížte teplotu na stredne vysokú.
  • Pridajte nasekaný cesnak a varte ešte minútu, kým nebude voňavý.
  • Do hrnca pridajte kurací vývar, bobkový list, tymian a soľ.
  • Zvýšte teplotu, aby sa varil, potom pridajte cuketu, zelené fazuľky, paradajky, biela fazuľa a cestoviny.
  • Varte 10 minút, kým sa zelenina a cestoviny neuvaria.
  • Odstráňte bobkový list.
  • Na podávanie ozdobte na tenké plátky nakrájanou čerstvou bazalkou a nastrúhaným parmezánom.

Vedľa minestrone alebo ako sladkú bodku na záver môžete podávať lahodné sladké či slané suflé ! Pripravte si naše skvelé recepty!

Dokonalá polievka plná sezónnej zeleniny a cestovín.
Zdroj: simplyrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.