Pri príprave tohto variantu polievky využijete prekvapivo aj reďkovkové listy. Ich chuť sa tu skvele snúbi s bazalkou a pažítkou.
Ingrediencie
- 3 stredne veľké baklažány
- 1 cibuľa
- 1 vajce
- 150 g ryža
- 80 g strúhaného parmezánu
- 1000 ml zeleninového vývaru
- čerstvá bazalka
- čerstvá petržlenová vňať
- 1 PL olivového oleja
- soľ, korenie
Postup
- Baklažány umyte, olúpte a nakrájajte na drobné kocky.
- Kocky vložte do sitka, osoľte a nechajte aspoň 30 minút „vyplakať“.
- Medzitým ošúpte cibuľu a nakrájajte ju nadrobno, rovnako bazalku a petržlenovú vňať nasekajte nadrobno.
- Baklažán opláchnite a nechajte odkvapkať.
- V hrnci na troch lyžiciach olivového oleja opražte cibuľu, bazalku a petržlenovú vňať.
- Keď cibuľa zosklovatie, pridajte kocky baklažánu.
- Za stáleho miešania restujte približne 10 minút.
- Prilejte teplý zeleninový vývar, ochuťte soľou a korením a priveďte k varu.
- Prisypte ryžu a varte približne 15 minút, až bude ryža mäkká.
- Vajcia a strúhaný parmezán rozšľahajte v miske a tesne pred podávaním ho vmiešajte do polievky v hrnci.
Táto polievka z baklažánu chutí skvele predovšetkým s akýmkoľvek opečeným pečivom.