Polievka s karamelizovanou kalerábom a parmezánom

Polievka s karamelizovanou kalerábom a parmezánom

Vyskúšajte neskutočne lahodné spojenie pečenej kalerábu s parmezánom v tejto jedinečnej polievke.

Ingrediencie:

  • 3 kaleráby
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1/4 šálky olivového oleja
  • 2 šálky zeleninového alebo kuracieho vývaru
  • 3 šálky vody
  • 1 limetka
  • strúhaný parmezán
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Kaleráb umyte, olúpte a nakrájajte na kocky.
  2. Kocky kaleráb položte na plech s papierom na pečenie, pokvapkajte ich olivovým olejom a posypte soľou a korením.
  3. Vložte ich do rúry predhriatej na 180 ° C a pečte približne 10-15 minút.
  4. V medziobdobí zahrejte zaoberajúci olivový olej v hrnci a orestujte na ňom nakrájanú cibuľu, približne 5-7 minút.
  5. Potom pridajte prelisovaný cesnak a pečenú kaleráb, vývar, vodu, bobkový list a soľ.
  6. Priveďte do varu a varte po dobu približne 25-30 minút domäkka.
  7. Vyberte zo zmesi bobkový list.
  8. Následne pomocou ponorného mixéra či kuchynského robota zmes rozmixujte dohladka.
  9. Pridajte do polievky šťavu z limetky a dôkladne pomiešajte.

Táto kalerábová polievka sa podáva posypaná parmezánom a prípadne aj troškou chilli.

Polievka z kalerábu so strúhaným parmezánom
zdroj: cooking.nytimes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.