Polievka s kelom a klobásou

Polievka s kelom a klobásou

Tento rýchly recept na polievku skvele chutí, ale budete ho mať na stole počas pätnástich minút.

Ingrediencie

  • 1 lyžica oleja
  • 1 cibuľa
  • 1 klobása
  • 4 šálky kelu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžička rasce
  • 1 lyžička tymiánu
  • 1 lyžička sladkej údené papriky
  • soľ, korenie

Postup

  1. Cibuľu si nakrájame na drobné kocky a klobásu na kolieska.
  2. V stredne veľkom hrnci rozpálime olej a pridáme cibuľu a krátko na to aj klobásu. Za stáleho miešania restujeme dve minúty.
  3. Pridáme papriku, soľ, korenie, prelisovaný cesnak a orestujeme asi pol minúty až sa nám korenie rozvonia.
  4. Pridáme scedené fazule a kel nakrájaný na kocky a zalejeme vývarom.
  5. Varíme kým nám kel nezmäkne, a to asi 5-7 minút. Polievku ihneď podávame.
zeleninová polievka s klobásou a fazuľami v bielej miske s lyžičkou vedľa
zdroj: eatingwell.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.