Že správny recept na gulášovú polievku s mletým mäsom a zeleninou môže byť len z hovädzieho alebo bravčového? Radi vás vyvedieme z omylu! Pochutnajte si s nami na jej verzii s mletým morčacím alebo kuracím mäskom a rovno si pripravte lahodné rolky , ktoré používajú rovnaký typ mäsa.
Čo budeme potrebovať
- 450 g mletého morčacieho mäsa (alebo kuracieho)
- 30 ml olivového oleja
- 1 stredná cibuľa (nakrájaná)
- 2 stopkový zeler (nakrájaný na tenké plátky)
- 1 malá zelená paprika (nakrájaná)
- 230 g konzerva šampiňónov nakrájaných na plátky
- 790 g konzerva paradajok (nasekaných s tekutinou)
- 2 strúčiky cesnaku
- 5 g talianskeho korenia
- 5 g oregana
- 5 g petržlenu
- 5 g cibuľového prášku
- 5 g cesnakového prášku
Postup
- Morčacie mäso varte na olivovom oleji, kým nebude ružové.
- Pridajte cibuľu a zeler, varte, kým cibuľa nezmäkne.
- Pridajte zelenú papriku a cesnak, niekoľko minút povarte.
- Pridajte paradajky s tekutinou, huby a ďalšie korenie.
- Gulášovú polievku prikryte a nechajte dusiť asi 1/2 hodiny. Občas premiešajte.