Polievka s paprikou, mletým morčacím mäsom a zeleninou

Polievka s paprikou, mletým morčacím mäsom a zeleninou

Že správny recept na gulášovú polievku s mletým mäsom a zeleninou môže byť len z hovädzieho alebo bravčového? Radi vás vyvedieme z omylu! Pochutnajte si s nami na jej verzii s mletým morčacím alebo kuracím mäskom a rovno si pripravte lahodné rolky , ktoré používajú rovnaký typ mäsa.

Čo budeme potrebovať

  • 450 g mletého morčacieho mäsa (alebo kuracieho)
  • 30 ml olivového oleja
  • 1 stredná cibuľa (nakrájaná)
  • 2 stopkový zeler (nakrájaný na tenké plátky)
  • 1 malá zelená paprika (nakrájaná)
  • 230 g konzerva šampiňónov nakrájaných na plátky
  • 790 g konzerva paradajok (nasekaných s tekutinou)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 5 g talianskeho korenia
  • 5 g oregana
  • 5 g petržlenu
  • 5 g cibuľového prášku
  • 5 g cesnakového prášku

Postup

  • Morčacie mäso varte na olivovom oleji, kým nebude ružové.
  • Pridajte cibuľu a zeler, varte, kým cibuľa nezmäkne.
  • Pridajte zelenú papriku a cesnak, niekoľko minút povarte.
  • Pridajte paradajky s tekutinou, huby a ďalšie korenie.
  • Gulášovú polievku prikryte a nechajte dusiť asi 1/2 hodiny. Občas premiešajte.
Hlboký liatinový hrniec plný výdatnej polievky ochutenej bobkovým listom.
Zdroj: ifoodblogger.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.