Polievka s reďkovkovými listami

Polievka s reďkovkovými listami

Pri príprave tohto variantu polievky využijete prekvapivo aj reďkovkové listy. Ich chuť sa tu skvele snúbi s bazalkou a pažítkou.

Ingrediencie:

  • 3 zväzky reďkoviek
  • 2/3 šálky reďkovkových listov
  • 2 šalotky
  • 1 zemiakov
  • 3 šálky kuracieho vývaru
  • 1/2 šálky mlieka
  • 1/4 šálky olivového oleja
  • 1/4 šálky nasekaných lístkov čerstvej bazalky
  • 3 PL nasekané čerstvé pažítky
  • 1 čajová lyžička citrónovej kôry
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 1 strúčik cesnaku
  • 3 PL masla
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Vo veľkom hrnci rozpustite maslo a pridajte doň nakrájanú šalotku.
  2. Za občasného miešania nechajte šalotku zosklovatieť, približne 3 minúty.
  3. Pridajte na štvrtky nakrájané reďkovky a zemiaky, všetko osoľte a okoreňte.
  4. Za častého miešania varte približne 5 minút.
  5. Prilejte kurací vývar a mlieko a priveďte do varu a následne varte, kým zelenina nezmäkne, približne 15 minút.
  6. V medziobdobí si v mise zmiešajte nakrájané reďkovkové listy, bazalku, pažítku, olej, citrónovú kôru a šťavu, a prelisovaný cesnak.
  7. Takto vytvorené reďkovkové pesto dajte bokom.
  8. Polievku preložte do kuchynského robota a rozmixujte ju do podoby krému.
  9. Polievku následne uložte na aspoň 2 hodiny do chladničky.
  10. Pred podávaním polievku dochuťte zeleným reďkovkovým pestom a ozdobte plátkami reďkoviek.

Reďkovková polievka s vňaťou chutí skvele predovšetkým s čerstvým pečivom.

Polievka s reďkovkovými listami, bazalkou a pažítkou
zdroj: rachaelraymag.com

Skvelým pomocníkom nielen na prípravu reďkovkových krémov je kuchynský robot. Ak neviete, ako si elektrický šľahač s mixérom vybrať , pozrite sa na náš veľký porovnávací test.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.