Perfektný spôsob, ako spotrebovať zvyšky ružičkového kelu a čedaru. Vyskúšajte túto polievku a spojte príjemné s užitočným!
Čo budeme potrebovať
- troška olivového oleja
- ½ cibuľa (nakrájaná)
- 100g ružičkového kelu (nakrájaný na štvrtky)
- 1 strúčik cesnaku (nasekaný)
- 300 ml horúceho kuracieho alebo zeleninového vývaru
- 100 ml hustej smotany
- 55g syra čedar (strúhaný)
- soľ
- čierne korenie
Postup
- V hrnci rozohrejte olivový olej, pridajte cibuľu a opekajte 3–4 minúty alebo do zmäknutia.
- Nakrájaný ružičkový kel vložte do hrnca s vriacou osolenou vodou a varte 2–3 minúty, potom dobre sceďte.
- Pridajte kel do hrnca s cibuľou.
- Pridajte cesnak a opekajte 1-2 minúty.
- Pridajte vývar a smotanu a varte 3-4 minúty.
- Vmiešajte syr, okoreňte, podľa chuti, solí a čerstvo mletým čiernym korením.
Ako sme povedali, tak sa určite aj stalo! Milujete ju! Pre ďalšiu inšpiráciu ako si kapustičku vychutnať, vyskúšajte tieto recepty, v ktorých hrá hlavnú rolu .