Polievka s ružičkovým kelom a čedarom

Polievka s ružičkovým kelom a čedarom

Perfektný spôsob, ako spotrebovať zvyšky ružičkového kelu a čedaru. Vyskúšajte túto polievku a spojte príjemné s užitočným!

Čo budeme potrebovať

  • troška olivového oleja
  • ½ cibuľa (nakrájaná)
  • 100g ružičkového kelu (nakrájaný na štvrtky)
  • 1 strúčik cesnaku (nasekaný)
  • 300 ml horúceho kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • 100 ml hustej smotany
  • 55g syra čedar (strúhaný)
  • soľ
  • čierne korenie

Postup

  • V hrnci rozohrejte olivový olej, pridajte cibuľu a opekajte 3–4 minúty alebo do zmäknutia.
  • Nakrájaný ružičkový kel vložte do hrnca s vriacou osolenou vodou a varte 2–3 minúty, potom dobre sceďte.
  • Pridajte kel do hrnca s cibuľou.
  • Pridajte cesnak a opekajte 1-2 minúty.
  • Pridajte vývar a smotanu a varte 3-4 minúty.
  • Vmiešajte syr, okoreňte, podľa chuti, solí a čerstvo mletým čiernym korením.

Ako sme povedali, tak sa určite aj stalo! Milujete ju! Pre ďalšiu inšpiráciu ako si kapustičku vychutnať, vyskúšajte tieto recepty, v ktorých hrá hlavnú rolu .

Mistička s kapustičkou, brokolicou a syrom.
Zdroj: damndelicious.net

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.