Polievka s údenými rebrami a ryžou

Polievka s údenými rebrami a ryžou

Kombinácia údených rebier, zeleniny a ryže je úplne fantastická a určite si ju obľúbite aj vy.

Ingrediencie

  • 2 lyžice oleja
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 2 zemiaky
  • 300 g údených rebier
  • 3 lyžice ryže
  • 1 lyžička údené papriky
  • 2 bobkové listy
  • voda
  • soľ, korenie
  • čerstvá petržlenová vňať na podávanie

Postup

  1. Údené rebrá opláchnite a nakrájajte po jednom rebru. Takto pripravené rebrá vložte do hrnca so studenou vodou a na miernom plameni priveďte do varu. Varte 20 minút.
  2. Medzitým si očistíme zemiaky a nakrájame na kocky. Vložíme ich vložíme do hrnca k rebrám spoločne s ryžou a dobre premiešame.
  3. Cibuľu nakrájame na kocky, mrkvu očistíme a nakrájame na kolieska. Ak sú kolieska veľmi veľké tak ich môžete prepoliť
  4. Cibuľu a mrkvu osmažíme na oleji kým nám nezmäkne.
  5. Akonáhle nám zemiaky a ryža v polievke zmäknú tak primiešame zeleninu. Dochutíme soľou, korením a údenou paprikou.
  6. Podávame s čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.
Polievka s údeným mäsom, zeleninou ryžou a bylinkami.
zdroj: niftyrecipe.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.