V tomto recepte si predstavíme ľahší variant šampiňónovej polievky. Nejedná sa o klasický krém, ale o redšiu polievku s vôňou a chuťou exotiky vďaka pridanému kokosu a citrónu. Táto zaujímavá variácia si vás však určite získa.
Ingrediencie:
- 2 plechovky kokosového mlieka (2x 400 g)
- 400 g šampiňónov
- 3 šalotky
- 1 polievková lyžica čerstvo nastrúhaného zázvoru
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 2 lyžičky kokosového cukru (môžete použiť aj trstinový)
- olivový olej
- 1 lyžička lahôdkového droždia
- 1 lyžička soli
- korenie
Postup:
- V hrnci zmiešajte kokosové mlieko s jemne nakrájanou šalotkou, zázvorom a citrónovou šťavou. Na strednom ohni varte 10 minút za pravidelného miešania.
- Medzitým na troške olivového oleja orestujte na plátky nakrájané šampiňóny, posoľte, posypte ich cukrom a droždím a restujte zhruba 5 minút.
- Trochu húb dajte bokom, zvyšok zalejte ochuteným a povareným kokosovým mliekom a ešte chvíľu povarte.
- Polievku podávajte v hlbokých miskách so zvyškom orestovaných húb navrch, môžete dozdobiť čerstvými bylinkami, ideálne citrónovou trávou a kokosovými lupienkami.