Skvelá zeleninová polievka, ktorá vás nasýti, zahreje a ako bonus poteší vaše chuťové bunky!
INGREDIENCIA
- 900 – 1 000 g morčacích drobov
- 1 500 – 2 000 ml studenej vody
- 1 lyžica soli
- 6 – 8 guličiek celého čierneho korenia
- 2 – 3 lyžice olivového oleja
- 1 menšia nakrájaná cibuľa
- 2 – 3 stredné karotky
- 1 väčší petržlen
- 1 stopkatý zeleru
- ½ čerstvej zelenej papričky jalapeno
- 2 – 3 strúčikov cesnaku
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- vriacej vody podľa potreby
- 2 predvarené ružičky karfiolu
- 5 – 6 lyžíc detskej krupice
- 1 lyžica zmäknutého masla
- 1 vajce
- štipka soli
POSTUP
- Uvarte si vývar z pokrájaných morčacích drobov.
- Očistite a pokrájajte karotku a petržlen na kúsky.
- Restujte nakrájanú cibuľu na oleji.
- Pridajte pokrájanú zeleninu a pridajte jalapeno.
- Všetko premiešajte a krátko orestujte.
- Nakrájajte stopkový zeler a pridajte do polievky, opäť chvíľu restujte.
- Nakoniec pridajte prelisované strúčiky cesnaku, mletú sladkú papriku a mleté čierne korenie.
- Zalejte precedeným horúcim vývarom a dolejte vriacou vodou.
- Mäso z krku oberte, spolu s drobmi nakrájajte a nechajte bokom.
- Do polievky pretlačte cez sito na halušky krupicové nočky.
- Tie prípravíte tak, že zmiešate detskú krupicu, maslo, vajcia a štipku soli a premiešate na jednotné cesto.
- Do hotovej polievky vložte rozkrojené ružičky karfiolu a pokrájané mäso droby a servírujte.