Táto polievka je chutná, jednoduchá na prípravu, zdravá, plná vitamínov a zaberie vám iba päť minút! Čo viac si priať?
INGREDIENCIA
- 1 lyžička olivového oleja
- ½ brokolica, nakrájaná
- ½ karfiolu, nakrájaná
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžica dijonskej horčice
- soľ a korenie na dochutenie
- 1 lyžička tymiánu, čerstvého (môžete použiť aj sušený)
- 1 lyžica bazalky, čerstvé (vhodná je aj sušená)
- 1 šálka čedaru
POSTUP
- Cibuľu nakrájame na kolieska a dáme do veľkého hrnca s olivovým olejom.
- Restujeme na miernom ohni 3 minúty.
- Cesnak nasekáme nahrubo a restujeme ďalšiu minútu.
- Medzitým si nahrubo nakrájame brokolicu a karfiol.
- Pripravíme si zeleninový vývar.
- Do hrnca pridáme brokolicu a karfiol.
- Pridáme aj vývar a varíme pätnásť minút.
- Vypneme oheň a pridáme syr čedar.
- Na servírovanie si ponecháme iba trochu čedaru.
- Pridáme tymián, bazalku a horčicu.
- Všetko poriadne premiešame a necháme pár minút spojiť chute.
- Nakoniec použijeme tyčový mixér a rozmixujeme!
- Podávame s čerstvým pečivom a ozdobíme čerstvými bylinkami.
Zostala vám polovica brokolice a neviete si rady s hlavným chodom? Vyskúšajte skvelé recepty na zapečenú brokolicu , ktoré si zamilujete!