Reďkovky sú typickou zeleninou začiatku jari. Uvarte si z nich lahodnú ružovú polievku!
Ingrediencie
- 2 zväzky reďkoviek
- 3 jarné cibuľky
- 1/4 šálky dlhozrnnej ryže
- 6 šálok kuracieho vývaru
- 1/2 šálky bieleho jogurtu
- 3 PL masla
- 1 PL čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
- 1 čajová lyžička nastrúhaného zázvoru
- soľ, korenie
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup
- V hrnci rozpustite maslo a zľahka v ňom orestujte nakrájanú cibuľku.
- Pridajte vývar, na štvrtky nakrájané reďkovky a ryžu.
- Priklopte pokrievkou a za občasného miešania varte približne 20 minút, kým ryža aj reďkovky nebudú mäkké.
- Následne zmes preložte do mixéra a rozmixujte dohladka.
- Rozmixovanú polievku vráťte späť do hrnca a vmiešajte do nej citrónovú šťavu, nastrúhaný zázvor a jogurt.
- Polievku ešte ľahko prehrejte.
Jarnú polievku z reďkoviek podávajte posypanú čerstvú petržlenovú vňať.