Polievka z čerstvých reďkoviek

Polievka z čerstvých reďkoviek

Reďkovky sú typickou zeleninou začiatku jari. Uvarte si z nich lahodnú ružovú polievku!

Ingrediencie

  • 2 zväzky reďkoviek
  • 3 jarné cibuľky
  • 1/4 šálky dlhozrnnej ryže
  • 6 šálok kuracieho vývaru
  • 1/2 šálky bieleho jogurtu
  • 3 PL masla
  • 1 PL čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
  • 1 čajová lyžička nastrúhaného zázvoru
  • soľ, korenie
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup

  1. V hrnci rozpustite maslo a zľahka v ňom orestujte nakrájanú cibuľku.
  2. Pridajte vývar, na štvrtky nakrájané reďkovky a ryžu.
  3. Priklopte pokrievkou a za občasného miešania varte približne 20 minút, kým ryža aj reďkovky nebudú mäkké.
  4. Následne zmes preložte do mixéra a rozmixujte dohladka.
  5. Rozmixovanú polievku vráťte späť do hrnca a vmiešajte do nej citrónovú šťavu, nastrúhaný zázvor a jogurt.
  6. Polievku ešte ľahko prehrejte.

Jarnú polievku z reďkoviek podávajte posypanú čerstvú petržlenovú vňať.

Ružová polievka s reďkovkami ozdobená čerstvou petržlenovou vňaťou
zdroj: almanac.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.