Táto výdatná polievka sa pripravuje z jednoduchých surovín ako je červená šošovka, cibuľa, cesnak, mrkva a stopkový zeler. Dochucuje sa rascou, citrónom a koriandrom a výsledkom je luxusná hrejivá polievka, ktorú si zamiluje celá rodina!
INGREDIENCIA
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 veľká cibuľa
- 2 olúpané mrkvy
- 3 stopky stopkového zeleru
- 4 nasekané strúčiky cesnaku
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 2 lyžičky mletej rasce
- 6 šálok zeleninového alebo kuracieho vývaru
- 1 a ½ šálky červené šošovky
- 2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
- 4 lyžice nasekaného čerstvého koriandra
- soľ a korenie podľa chuti
POSTUP
- Mrkva, cibuľu a stopkový zeler nakrájajte na kocky.
- Vo veľkom hrnci rozohrejte olej na stredne vysokom plameni.
- Pridajte na kocky nakrájanú zeleninu a za občasného miešania restujte do zmäknutia (asi 5 minút).
- Pridajte cesnak a restujte ďalšiu minútu.
- Ďalej pridajte paradajkový pretlak, rascu a varte, kým sa rasca nerozvonia (asi 2 minúty).
- Vmiešajte šošovku a vývar.
- Priveďte do varu.
- Znížte teplotu a varte čiastočne zakryté 30 minút alebo pokiaľ sa šošovka neuvarí a zelenina nezmäkne.
- Pridajte citrónovú šťavu a koriander.
- Pred podávaním ochutnajte a dochuťte podľa potreby.