Polievka z červenej šošovky so zeleninou

Polievka z červenej šošovky so zeleninou

Táto výdatná polievka sa pripravuje z jednoduchých surovín ako je červená šošovka, cibuľa, cesnak, mrkva a stopkový zeler. Dochucuje sa rascou, citrónom a koriandrom a výsledkom je luxusná hrejivá polievka, ktorú si zamiluje celá rodina!

INGREDIENCIA

  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 olúpané mrkvy
  • 3 stopky stopkového zeleru
  • 4 nasekané strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 2 lyžičky mletej rasce
  • 6 šálok zeleninového alebo kuracieho vývaru
  • 1 a ½ šálky červené šošovky
  • 2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
  • 4 lyžice nasekaného čerstvého koriandra
  • soľ a korenie podľa chuti

POSTUP

  • Mrkva, cibuľu a stopkový zeler nakrájajte na kocky.
  • Vo veľkom hrnci rozohrejte olej na stredne vysokom plameni.
  • Pridajte na kocky nakrájanú zeleninu a za občasného miešania restujte do zmäknutia (asi 5 minút).
  • Pridajte cesnak a restujte ďalšiu minútu.
  • Ďalej pridajte paradajkový pretlak, rascu a varte, kým sa rasca nerozvonia (asi 2 minúty).
  • Vmiešajte šošovku a vývar.
  • Priveďte do varu.
  • Znížte teplotu a varte čiastočne zakryté 30 minút alebo pokiaľ sa šošovka neuvarí a zelenina nezmäkne.
  • Pridajte citrónovú šťavu a koriander.
  • Pred podávaním ochutnajte a dochuťte podľa potreby.
Šošovicová polievka na dvoch tanieroch, ozdobená čerstvými bylinkami.
www.errenskitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.