Polievka z hrachu s chilli a zázvorom

Polievka z hrachu s chilli a zázvorom

Máte radi pikantnejšie chute? Potom sa vám bude tento recept určite páčiť, je totiž doslova plný rôznorodých pikantných akcentov. Vedľa chilli sa v polievke predstaví zázvor a tiež výrazný koriander. Nenájdete veľa lepších kombinácií na jesenné nádchy.

Ingrediencie:

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 20 g masla
  • ½ lyžičky mletej rasce
  • 2 lyžičky nastrúhaného zázvoru
  • 1 najemno nakrájaná cibuľa
  • 1 väčší zemiak
  • zväzok nasekaného koriandra (zvlášť listy a stonky)
  • 500 g mrazeného hrášku
  • 50 g hrachových klíčkov (plus nejaké na ozdobu)
  • 750 ml kuracieho vývaru
  • 2 lyžice sladkej chilli omáčky
  • 200 g kyslej smotany
  • šťava z jedného citróna
  • soľ

Postup:

  • Na miernom ohni rozohrejte olej spoločne s maslom, pridajte rascu, zázvor a chvíľu miešajte.
  • Potom pridajte cibuľu, zemiaky a stonky koriandra a dolejte trošičku vody, aby sa zelenina nespálila. Miešajte zhruba 5 minút.
  • Zeleninu zalejte vývarom a pridajte hrášok, výhonky a zvyšok koriandra. Priveďte do varu a na miernom ohni varte 3 minúty.
  • Medzitým zmiešajte čili omáčku s kyslou smotanou.
  • Polievku zložte z ohrevu a rozmixujte tyčovým mixérom. Potom ju dajte späť na mierny oheň a dochuťte soľou a citrónovou šťavou.
  • Podávajte v miskách či hlbokých tanieroch, do každej misky pridajte lyžicu kyslej smotany s chilli a zasypte hrachovými klíčkami.
Hrachová polievka s chilli a zázvorom

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.