Polievka z kelu s mrkvou a syrom

Polievka z kelu s mrkvou a syrom

Do tejto kelovej polievky sa zamilujete. Je to perfektná desiata nielen v chladnej zimnej dni kedy vás skvele zahreje.

Ingrediencie

  • 1 malá cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • 800g mrkvy
  • 5 šálok vývaru
  • 2 šálky kelu
  • 1 šálka strúhaného syra (výborný je treba čedar)
  • soľ, korenie

Postup

  1. Mrkvy očistíme a nakrájame na drobné kocky.
  2. Vo veľkom hrnci si rozpálime olej, pridáme na drobné kocky nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a mrkvu. Zeleninu orestujeme asi 5 minút a pridáme soľ a korenie.
  3. Prilejeme vývar, zmiernime plameň a varíme kým mrkvy nebudú mäkké, a to asi 25 minút
  4. Akonáhle sú mrkvy mäkké tak polievku rozmixujeme. Môžeme ju preliať do mixéra alebo môžeme použiť tyčový mixér.
  5. Do rozmixovanej polievky pridáme kel a nastrúhaný syr a varíme na miernom plameni kým sa syr nerozpustí a kel nezmäkne.
  6. Pred podávaním polievku posypeme syrom. Táto kaputová polievka je výborná s chlebom.
Mrkvová polievka sa v miske so zeleninou a so strúhaným syrom hore
zdroj: turniptheoven.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.