Polievka z langusty

Polievka z langusty

Langustie mäso je krehké, mäkké a veľmi jednoduché na prípravu. Chuťou a textúrou podobné homára, ale za zlomok nákladov. Tento recept je naozaj jednoduchým variantom pre rýchlu večeru uprostred týždňa, ale aj dostatočne elegantný pre zvláštne príležitosti.

Čo budeme potrebovať

  1. 8 lyžíc masla (rozdeleného)
  2. 160 g žltej cibule (nakrájané na kocky)
  3. 60 g zeleru (nakrájaného na kocky)
  4. 60 g mrkvy (nakrájané na kocky)
  5. 70 ml paradajkového pretlaku
  6. 950 ml kuracieho vývaru
  7. ½ lyžičky cesnakového prášku
  8. ½ lyžičky cibuľového prášku
  9. Lyžička sušeného estragónu
  10. 250 ml červeného vína (sladkého)
  11. 340 g langustích chvostov (varené a olúpané, rozmrazené)
  12. 450 ml hustí smotany na šľahanie
  13. 4 lyžice múky
  14. ½ lyžičky soli
  15. ½ lyžičky korenia
  16. Strúhaný parmezán

Postup

  1. Vo veľkom hrnci rozpustíme 4 lyžice masla a vhodíme nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler
  2. Zeleninu vyprážame po dobu 8–10 minút, kým nebude mäkká
  3. Polovicu zeleniny vyberieme z panvice a dáme bokom
  4. Do hrnca pridáme paradajkový pretlak pastu a pokračujeme vo varení ďalšiu 1 minútu, potom pridáme vývar, cesnak, cibuľu, estragón a víno
  5. Zmes v panvici privedieme do varu
  6. Pridáme 60 g langusty a všetko rozmixujeme ponorným mixérom
  7. Pridáme smotanu a znovu privedieme do varu
  8. Medzitým si pripravíme zápražku tak, že rozpustíme zvyšné maslo v nepriľnavej panvici a potom pridáme múku a miešame asi 3 minúty, kým sa všetko nezmieša a múka nezačne hnednúť
  9. Do polievky vmiešame zápražku
  10. Akonáhle polievka zhustne, pridáme späť odloženú zeleninu a zostávajúce langustu
  11. Polievku z langusty ochutnáme a dochutíme soľou a korením
  12. Langustu necháme v polievke pár minút prehriať a potom polievku podávame posypanú parmezánom
Krémová polievka z jemného mäsa, zeleninou a smotanou.
Zdroj: lobsterfrommaine.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.