Polievka z medvedieho cesnaku

Polievka z medvedieho cesnaku

Fanúšikovia polievok si tiež prídu na svoje. Hoci ako cesnak nevyzerá, má takmer totožnú arómu a veľmi lahodnú chuť. V polievke je neprekonateľný a vy sa k tomuto receptu budete radi vracať. Keď ešte do tejto polievky prihodíte krutóny, bude to dokonalosť sama.

Ingrediencie:

  • 2 polievkové lyžice masla
  • 1 menšia cibuľa
  • 2 lyžice polohrubej múky
  • 3 hrnčeky zeleninového vývaru
  • 1 hrsť listov medvedieho cesnaku
  • 2 lyžice smotany na šľahanie
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie

Postup:

  • Pripravíme si hrniec, dáme doň maslo a necháme na miernom ohni rozpustiť.
  • Akonáhle je maslo rozpustené, prihodíme olúpanú a na kocky nakrájanú cibuľu a zaprášime múkou.
  • Za stáleho miešania necháme 5 – 7 minút restovať a dávame pozor, aby múka nezhnedla.
  • Potom začneme po častiach prilievať zeleninový vývar bez toho, aby prestaneme miešať.
  • Privedieme polievku do varu a na nízky stupeň varíme po dobu 5 minút.
  • Občas premiešame, aby sa polievka neprichytila.
  • Medzitým očistíme listy cesnaku pod väčším prúdom vody.
  • Nakrájame ho na hrubšie kúsky a pridáme do hrnca.
  • Osolíme, okoreníme a necháme zhruba 2 minútky povariť.
  • Potom hrniec odstavíme a pomocou tyčového mixéra polievku rozmixujeme.
  • Zjemníme ešte priliatím smotany na šľahanie, naposledy zamiešame a môžeme servírovať.
Lahodná polievka s maslovou chuťou a cesnakom.
Zdroj: https://jernejkitchen.com/

Tip: Ak sa podarí zohnať lístkové cesto v obľúbených ultra tenkých plátoch, potom ich vrstvíme na seba a každú vrstvu vždy zľahka potrieme trochou masla a vrstvíme, až kým nespracujeme takmer všetky pláty cesta. Necháme si bokom zhruba 3–4 pláty a tie potom použijeme na zakrytie koláča.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.