Polievka z mladých žihľav

Polievka z mladých žihľav

Žihľavy sú jednou z prvých rastlín, ktorá sa na jar objavuje. Viete, že ich nemusíte nutne pridávať iba do plnky, ale že z nich možno uvariť aj veľmi chutnú a zdravú polievku?

Ingrediencie

  • 2 šálky čerstvých mladých žihľav
  • 2 zemiaky
  • 1 šalotka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 šálky kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • 1 citrón
  • 1 PL estragónu
  • kyslá smotana (voliteľné)
  • 1 PL olivového oleja
  • soľ, korenie

Postup

  1. V hrnci s olejom orestujte nakrájanú šalotku a prelisovaný cesnak, približne 3-4 minúty.
  2. Pridajte na kocky nakrájané olúpané zemiaky, vývar, soľ a korenie.
  3. Priklopte pokrievkou a varte za občasného miešania približne 10-15 minút.
  4. Keď sú zemiaky mäkké, pridajte nasekané listy žihľavy a miešajte po dobu 2 minút.
  5. Zmes preložte do mixéra a rozmixujte dohladka.
  6. Vráťte polievku do hrnca, pridajte estragón a citrónovú šťavu.

Žihľavovú polievku podávajte s trochou kyslej smotany.

Žihľavová polievka s kyslou smotanou a estragónom
zdroj: feastingathome.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.