Polievka z nových kalerábov

Polievka z nových kalerábov

Táto polievka je veľmi obľúbená predovšetkým v Nemecku, okrem uvedených ingrediencií ju môžete obohatiť aj ďalšou zeleninou, napríklad mrkvou, zelerom či karfiolom.

Ingrediencie

  • 3 kaleráby (cca 700 g)
  • 2 zemiaky (cca 500 g)
  • 1 cibuľa
  • 750 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • 3 PL smotanového taveného syra
  • 2 PL čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 čajová lyžička cukru
  • muškátový oriešok
  • soľ, korenie

Postup

  1. Olúpte kaleráb a prípadne odstráňte jej drevnaté časti.
  2. Kaleráb nakrájajte na kocky.
  3. Zemiaky tiež olúpte a nakrájajte na kocky.
  4. V hrnci rozohrejte olej a zosklovať na ňom nakrájanú cibuľu.
  5. Následne k cibuli pridajte zemiaky a kaleráb, poduste približne 5 minút.
  6. Prilejte do hrnca vývar a varte za občasného miešania približne 20 minút.
  7. Keď je zelenina mäkká, pridajte tavený syr.
  8. Následne zmes rozmixujte pomocou tyčového mixéra dohladka.
  9. Pridajte cukor, soľ, muškátový oriešok a citrónovú šťavu.
  10. Všetko dôkladne premiešajte a môžete podávať.

Túto polievku podávajte posypanú chilli a kučeravou petržlenovou vňaťou.

Kalerábový krém s kučeravou petržlenovou vňaťou a korením
zdroj: whereismyspoon.co

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.