Tento pokrm je neuveriteľne jednoduchý. Pečenie cesnaku je na tom ten časovo najnáročnejší krok. Potom iba zarestujete cícer a cibuľu, pridáte vývar a soľ a na stole máte chuťovo vyvážené a výživné jedlo.
Ingrediencie
- 2 hlavy cesnaku, s odkrojenými vrškami, aby boli vidieť strúčiky
- 1 polievková lyžica olivového oleja a trochu navyše
- 1 cibuľa, nasekaná
- 2 plechovky cíceru, scedené a opláchnuté
- 5 šálok zeleninového vývaru
- 1/2 čajovej lyžičky soli a ďalšie podľa chuti
- mleté čierne korenie podľa chuti
- podľa potreby 1-2 lyžice čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
- 4-5 šálok nasekaného špenátu, mangoldu, kelu, brokolice alebo inej listovej zeleniny
Postup
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Hlavy cesnaku zľahka pokvapkajte olivovým olejom.
- Každú hlavu zabaľte do alobalu a pečte cca 45 minút.
- Olivový olej zohrejte vo veľkom hrnci na strednom ohni.
- Pridajte cibuľu.
- Varte 5-7 minút za častého miešania alebo pokiaľ nie je cibuľa mäkká.
- Pridajte cícer, vývar, soľ a korenie.
- Cícer a vývar preneste do výkonného mixéra.
- Opečené strúčiky cesnaku vytlačte z oboch hláv aj do mixéra.
- Mixujte, kým nebude zmes hladká.
- Polievku preložte späť do hrnca a varte.
- Pridajte zeleninu a varte ďalších 7-10 minút, alebo pokiaľ nebude zelenina krásne jemná.
- Primiešajte citrónovú šťavu.
- Ochutnajte, dochuťte podľa chuti a podávajte!