Príde vám karfiol nudný? Skúste ho najskôr opiecť! Potom je krásne chrumkavý a má ľahko karamelovú chuť. Pečený cesnak zase stráca štipľavosť a pritom si zachováva svoje zdraviu prospešné vlastnosti. Výsledná kombinácia je chuťovo úplne dokonalá, skvele zasýti a pritom nezaťaží vaše zažívanie.
Ingrediencie
- 1 stredný karfiol
- 1 palička cesnaku
- 1 cibuľa
- 1 l zeleninového vývaru
- soľ
- korenie
- 2 PL olivového oleja
- 4 stonky čerstvého tymiánu
Postup
- Karfiol rozdeľte na ružičky a každú pozdĺžne rozrežte
- Cibuľu olúpte a rozpoľte
- Paličku cesnaku hore zrežte a pokvapkajte trochou oleja
- Rúru vyhrejte na 180°
- Karfiol rozložte na plech a pokvapkajte olivovým olejom
- Na plech pridajte aj cibuľu a paličku cesnaku
- Pečte 20 – 30 minút
- Opatrne vydĺbnite jednotlivé strúčiky cesnaku zo šupiek. Môžete použiť lyžičku alebo vidličku.
- Niekoľko ružičiek karfiolu si dajte z plechu nabok
- Cibuľu, karfiol aj cesnak preložte do väčšieho hrnca a zalejte vývarom
- Priveďte do varu a niekoľko minút zvoľna povarte
- Dochuťte soľou a korením
- Polievku rozmixujte, pokiaľ je príliš hustá pridajte vodu
- Servírujte ozdobené ružičkou pečeného karfiolu a čerstvým tymiánom