Polievka z pečeného karfiolu

Polievka z pečeného karfiolu

Príde vám karfiol nudný? Skúste ho najskôr opiecť! Potom je krásne chrumkavý a má ľahko karamelovú chuť. Pečený cesnak zase stráca štipľavosť a pritom si zachováva svoje zdraviu prospešné vlastnosti. Výsledná kombinácia je chuťovo úplne dokonalá, skvele zasýti a pritom nezaťaží vaše zažívanie.

Ingrediencie

  • 1 stredný karfiol
  • 1 palička cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 1 l zeleninového vývaru
  • soľ
  • korenie
  • 2 PL olivového oleja
  • 4 stonky čerstvého tymiánu

Postup

  1. Karfiol rozdeľte na ružičky a každú pozdĺžne rozrežte
  2. Cibuľu olúpte a rozpoľte
  3. Paličku cesnaku hore zrežte a pokvapkajte trochou oleja
  4. Rúru vyhrejte na 180°
  5. Karfiol rozložte na plech a pokvapkajte olivovým olejom
  6. Na plech pridajte aj cibuľu a paličku cesnaku
  7. Pečte 20 – 30 minút
  8. Opatrne vydĺbnite jednotlivé strúčiky cesnaku zo šupiek. Môžete použiť lyžičku alebo vidličku.
  9. Niekoľko ružičiek karfiolu si dajte z plechu nabok
  10. Cibuľu, karfiol aj cesnak preložte do väčšieho hrnca a zalejte vývarom
  11. Priveďte do varu a niekoľko minút zvoľna povarte
  12. Dochuťte soľou a korením
  13. Polievku rozmixujte, pokiaľ je príliš hustá pridajte vodu
  14. Servírujte ozdobené ružičkou pečeného karfiolu a čerstvým tymiánom
tri misky polievky z pečeného karfiolu
Zdroj: sweetpeasandsaffran.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.