Polievka z pečenej maslovej tekvice

Polievka z pečenej maslovej tekvice

Vychutnajte si túto jesennú a zimnú polievku z pečenej tekvice. Má oveľa hlbšiu chuť na klasická tekvicová polievka, je zdravá a skvele vás zahreje!

Čo budete potrebovať

  • 1,5 kg maslovej tekvice
  • 1 lyžica avokádového oleja
  • 1 malá žltá cibuľa, rozpolená
  • 1 strúčik cesnaku, olúpaný
  • 1/2 lyžičky javorového sirupu
  • 1 lyžička soli
  • 1/4 lyžičky mletého muškátového orieška
  • 1/4 lyžičky mletého zázvoru
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • mleté ​​čierne korenie, podľa chuti
  • 2 lyžice masla (voliteľne)

Na ozdobu:

  • tekvicové semienka
  • čerstvá petržlenová vňať
  • mleté ​​čierne korenie

Postup

  • Predhrejte rúru na 220 stupňov Celzia.
  • Z maslovej tekvice odrežte konce.
  • Tekvicu postavte širším koncom dole a opatrne ju pozdĺžne rozkrojte napoly.
  • Z maslovej tekvice vydlabajte semienka.
  • Tekvicu preložte na plech rezom hore, potrite olejom a posypte soľou a korením.
  • Potom tekvicu otočte tak, aby rezná strana smerovala dole, a pečte 60 minút.
  • Po 30 minútach namažte obe polovice cibule avokádovým olejom a položte ju reznou stranou dole na pekáč k tekvici.
  • Pokračujte v pečení ďalších 30 minút a potom vyberte z rúry.
  • Veľkou lyžicou vydlabajte z tekvice dužinu a preložte ju do mixéra.
  • Odstráňte vonkajšiu vrstvu cibule a pridajte ju do mixéra k tekvici spolu s cesnakom, javorovým sirupom, soľou, muškátovým orieškom, zázvorom, maslom a zeleninovým vývarom.
  • Začnite s 3 šálkami zeleninového vývaru a prilievajte ďalšie, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu.
  • Mixujte na najvyšší stupeň po dobu niekoľkých minút, alebo pokiaľ nebude polievka krémová.
  • Polievku ochutnajte av prípade potreby ešte dosoľte a okoreňte.
  • Polievku nalejte do misiek a ozdobte tekvicovými semienkami, petržlenovou vňaťou a drveným čiernym korením.
Tekvicová polievka na tanieri ozdobená tekvicovými semienkami, petržlenovou vňaťou a čiernym korením s vedľa položenou lyžicou.
www.downshiftology.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.