Polievka z pečenej mrkvy a paradajok

Polievka z pečenej mrkvy a paradajok

Jednoduchá polievka so zeleninou, cesnakom, rascou a gréckym jogurtom, ktorý jej dodá tú správnu krémovitosť a plnosť. Jednoduché, zdravé a chutné jedlo!

Ingrediencie

  • asi 6 veľkých olúpaných mrkví, nakrájaných na plátky
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
  • 4 strúčiky cesnaku, olúpané a ponechané celé
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 a ½ čajovej lyžičky soli a navyše podľa chuti
  • 1 čajová lyžička mletej rasce
  • ¼ lyžičky čierneho korenia plus ďalšie podľa chuti
  • 2 plechovky celých lúpaných paradajok (po 400 g)
  • 1 čajová lyžička sušenej bazalky
  • ½ šálky obyčajného gréckeho jogurtu plus ďalšie na podávanie
  • čerstvá bazalka voliteľne na podávanie

Postup

  1. Umiestnite rošty do hornej a dolnej tretiny rúry a predhrejte rúru na 200 stupňov C.
  2. Poriadne postriekajte dva plechy olejom v spreji.
  3. Dajte bokom.
  4. Vložte mrkvu, cibuľu a cesnak do veľkej misy.
  5. Pokvapkajte olivovým olejom a potom posypte 1 čajovou lyžičkou soli, rascou a čiernym korením.
  6. Dobre premiešajte, potom zeleninu rozložte v jednej vrstve na pripravené plechy a zaistite, aby sa zelenina na žiadnom mieste nehromadila.
  7. Pečte po dobu 25 až 30 minút a dvakrát zeleninu počas pečenia obráťte.
  8. Keď bude zelenina krásne mäkká a hnedá, vyberte z rúry a nechajte 10 minút vychladnúť.
  9. Zatiaľ čo zelenina chladne, zlejte paradajkovú šťavu z plechoviek do malej misky alebo odmerky.
  10. Dajte bokom.
  11. Pracujte v dvoch dávkach.
  12. Pridajte polovicu restovanej zeleniny do mixéra.
  13. Pridajte 1 plechovku scedených paradajok.
  14. Rozmixujte do hladkého pyré, potom ho nalejte do štvorlitrového alebo väčšieho hrnca so silným dnom.
  15. Opakujte so zvyšnou zeleninou a paradajkami a pridajte do hrnca.
  16. Vmiešajte pripravenú paradajkovú šťavu, bazalku, jogurt a zvyšné ½ čajovej lyžičky soli.
  17. Priveďte k miernemu varu a nechajte variť asi 10 minút.
  18. Ochutnajte a podľa potreby pridajte ďalšiu soľ alebo korenie.
  19. Podávajte teplé, s čerstvou bazalkou a trochou gréckeho jogurtu.
Polievka z pečenej zeleniny a paradajkami v miske ozdobená krutónmi a bylinkami.
www.wellplated.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.