Polievka z rasce a pečeného baklažánu

Polievka z rasce a pečeného baklažánu

Lahodná krémová polievka z pečeného baklažánu s rascovou arómou, je obľúbenou pochúťkou Blízkeho východu. Netradičným sa nám môže zdať sadené vajcia, ktoré je súčasťou tohto receptu, ale nebojte sa, všetko je skombinované tak, aby chute ladili.

Čo budeme potrebovať

  1. 2 250 g baklažánu
  2. 90 g tahini (sezamová pasta)
  3. Lyžice dijonskej horčice
  4. 750 ml zeleninového vývaru
  5. Štipka mletej rasce (+ pražené semienka rasce na podávanie)
  6. 150 ml olivového oleja
  7. Šťava z 1 citróna
  8. 6 vajec (stávkovaných)

Postup

  1. Predhrejeme si rúru v režime grilu na 200 stupňov
  2. Šupku baklažánu poprepichujeme vidličkou a vložíme ho do rúry
  3. Za pravidelného obracania ho grilujeme 30–35 minút, kým celý nezhnedne a nezmäkne
  4. Medzitým si na panvici s rozpusteným maslom alebo zahriatym olejom usmažíme 6 sadených vajec (volské oká)
  5. Keď sú vajcia usmažené, dáme ich bokom
  6. Baklažán vyberieme z rúry a vložíme ho do misky, kde ho necháme vychladnúť
  7. Potom mu ošúpeme šupku
  8. Z baklažánu potom vytlačíme prebytočnú tekutinu a vložíme ho do kuchynského robota a rozmixujeme ho do hladka
  9. V priebehu mixovania postupne pridávame tahini, horčicu a teplý vývar
  10. Podľa chuti pridáme rascu
  11. Znížte rýchlosť mixovania a začneme prilievať olivový olej
  12. Nakoniec vmiešame citrónovú šťavu
  13. Rascovú polievku rozdelíme do misiek a navrch dáme sadené vajcia a posypeme praženou rascou
Lahodná polievka z grilovaného baklažánu s praženou rascou a tahini.
Zdroj: whiteplateblankslate.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.