Polievka z reďkoviek, červenej repy a zemiakov

Polievka z reďkoviek, červenej repy a zemiakov

Krásna ružová polievka s jedinečnou chuťou, ktorú jej dáva kombinácia reďkoviek, červenej repy a červených zemiakov.

Ingrediencie:

  • 3 zväzky reďkoviek
  • 4 menšie červené zemiaky
  • 1/2 červenej repy
  • 250 ml zeleninového alebo kuracieho vývaru
  • 3 šalotky
  • 3 PL olivového oleja
  • 7 bobkových listov
  • 3 plátky starého chleba bez kôrky
  • soľ, korenie

Postup:

  1. V hrnci rozohrejte olivový olej, pridajte dve šalotky nakrájané na plátky a štipku soli a korenia.
  2. Restujte dozlatista, približne 4 minúty.
  3. Pridajte nakrájané plátky reďkoviek a varte, kým reďkovky nezmäknú a nespriesvitnia, približne 7-10 minút.
  4. Prisypte štvrtky zemiaky, plátky červenej repy, tri bobkové listy a ďalšiu štipku soli.
  5. Premiešajte a potom pomaly vmiešajte vývar.
  6. Zmes priveďte do varu a potom teplotu stiahnite na minimum., varte približne 20 minút, kým zemiaky nezmäknú.
  7. Vyberte bobkové listy a dajte ich bokom.
  8. Horúcu polievku opatrne prepasírujte a vráťte späť do hrnca a zahrejte.
  9. Do malej panvice nalejte olej a orestujte na ňom na plátky nakrájanú poslednú šalotku.
  10. Potom si pripravte krutóny. Chlieb si nakrájajte na kúsky, pokvapkajte ich olivovým olejom, osoľte a okoreňte.
  11. Následne ich vložte na panvicu a smažte, kým nebudú chrumkavé a zlatisté, približne 4 minúty z každej strany.

Polievku servírujte s orestovanou šalotkou, čerstvo mletým čiernym korením, bobkovým listom a krutónmi.

Miska s polievkou pripravenou z reďkoviek, červenej repy a zemiakov
zdroj: brooklynsupper.com

Z reďkoviek si možno pripraviť nielen chutnú polievku, ale aj nátierku či šalát. Inšpirujte sa našimi rozmanitými receptami s reďkovkami .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.