Polievka z ružičkového kelu patrí k zdravým a chutným receptom, ktoré si určite obľúbite.
INGREDIENCIA
- 400 g ružičkového kelu
- 1 cibuľa
- 250 g zemiakov
- 1 mrkva
- 30 g masla
- 750 ml zeleninového vývaru
- 1 lyžica hladkej múky
- 1 strúčik cesnaku
- majorán
- soľ
- korenie
- 4 plátky anglickej slaniny
POSTUP
- Na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a mrkvu.
- Pridáme očistený kel, pričom väčšie kel prekrájame na polovice alebo štvrtiny, na kocky nakrájané zemiaky.
- Zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme a zvoľna varíme 15-20 minút, kým zelenina nezmäkne.
- Zahustíme múkou rozmiešanou vo vode, dobre prevaríme.
- Dochutíme rozotreným cesnakom a majoránom.
- Podávame posypané opečenou slaninou.