Domáca polievka s ružičkovým kelom je krémová, hustá, bohatá a super jednoduchá! Je chutná a plná živín, ktoré by vaše telo potrebuje.
Čo budeme potrebovať
- 1 kg ružičkového kelu (orezané, očistené a nakrájané na polovicu)
- 300 g zemiakov (ošúpaných a nakrájaných na kocky)
- 2 lyžice masla
- 120 g nakrájanej cibule
- 2 strúčiky cesnaku (nasekané nahrubo)
- 1 l kuracieho vývaru
- 120 g strúhaného syra čedar
- 2 lyžičky provensálskeho korenia
- korenie červenej papriky
- 30 ml mlieka
- soľ
- čierne korenie
Postup
- Rozohrejte maslo na stredne vysokú teplotu, pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a opekajte do mäkka a rozvoňania.
- Pridajte nakrájaný ružičkový kel, nakrájané zemiaky, bylinky a restujte asi 3 minúty.
- Orestovanú zeleninu zalejte kuracím vývarom, dochuťte soľou, čiernym korením a červenou paprikou, premiešajte, aby sa všetko spojilo a hrniec prikryte.
- Znížte teplotu a varte, kým nie sú zemiaky a ružičkový kel mäkký (povedzme 10–15 minút).
- Hrniec zložíme zo sporáka, pomocou ponorného mixéra polievku rozmixujeme na hladkú kašu.
- Do horúcej polievky vmiešame mlieko, nastrúhaný syr a miešame do rozpustenia, ochutnáme a prípadne dochutíme soľou.
Aby ste si mohli uvariť krásne krémovú a chutnú polievku je potrebné mať kvalitné kuchynské vybavenie! A všetko začína pri sporáku! Pozrite sa na našu recenziu plynových varných dosiek a vylepšite si svoje kráľovstvo!