Sezóna tekvíc je začiatkom jesene a to je ideálna doba na varenie hustých polievok, ktoré vás zahrejú v chladných dňoch. Existuje nespočetné množstvo variant tejto obľúbenej polievky a tak sa nebojte experimentovať s ingredienciami. Náš recept môžete doladiť napríklad pridaním pálivého chilli alebo krutónov z toastového chleba opražených na troške masla.
INGREDIENCIA
- 1 stredne veľká tekvica Hokkaido
- 1 lyžičku olivového oleja
- 150 g zeleninového vývaru
- 70 g kokosového mlieka
- soľ a korenie podľa chuti
- kokosové mlieko, tekvicový olej a pečené tekvicové semienka na ozdobenie
POSTUP
- Rozrežte tekvicu na polovice, vydlabajte semienka a vnútro potrite olivovým olejom a osoľte.
- Dajte piecť do rúry rezom dole na 200 ° C po dobu cca 20 minút.
- Potom otočte rezom hore a pečte ďalších 10 minút, alebo pokiaľ nie je tekvica mäkká.
- Tekvicu nakrájajte aj so šupkou na kocky.
- Vložte tekvicu do mixéra, zalejte vývarom a pridajte kokosové mlieko a soľ.
- Mixujte do hladka.
- Polievku nalejte do hrnca a varte niekoľko minút.
- Servírujte horúce ozdobené kvapkou tekvicového oleja, kokosového mlieka a posypané praženými tekvicovými semienkami.
Máme pre vás tie najlepšie recepty na dipy , ktoré môžete servírovať k svojim tekvicovým hranolkám!