Polievka z tekvice hokkaido s kokosovým mliekom

Polievka z tekvice hokkaido s kokosovým mliekom

Sezóna tekvíc je začiatkom jesene a to je ideálna doba na varenie hustých polievok, ktoré vás zahrejú v chladných dňoch. Existuje nespočetné množstvo variant tejto obľúbenej polievky a tak sa nebojte experimentovať s ingredienciami. Náš recept môžete doladiť napríklad pridaním pálivého chilli alebo krutónov z toastového chleba opražených na troške masla.

INGREDIENCIA

  • 1 stredne veľká tekvica Hokkaido
  • 1 lyžičku olivového oleja
  • 150 g zeleninového vývaru
  • 70 g kokosového mlieka
  • soľ a korenie podľa chuti
  • kokosové mlieko, tekvicový olej a pečené tekvicové semienka na ozdobenie

POSTUP

  1. Rozrežte tekvicu na polovice, vydlabajte semienka a vnútro potrite olivovým olejom a osoľte.
  2. Dajte piecť do rúry rezom dole na 200 ° C po dobu cca 20 minút.
  3. Potom otočte rezom hore a pečte ďalších 10 minút, alebo pokiaľ nie je tekvica mäkká.
  4. Tekvicu nakrájajte aj so šupkou na kocky.
  5. Vložte tekvicu do mixéra, zalejte vývarom a pridajte kokosové mlieko a soľ.
  6. Mixujte do hladka.
  7. Polievku nalejte do hrnca a varte niekoľko minút.
  8. Servírujte horúce ozdobené kvapkou tekvicového oleja, kokosového mlieka a posypané praženými tekvicovými semienkami.
Krémová tekvicová polievka s kokosovým mliekom servírovaná na tanieroch, ozdobená bylinkami a semienkami.
www.biancazapatka.com

Máme pre vás tie najlepšie recepty na dipy , ktoré môžete servírovať k svojim tekvicovým hranolkám!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.