Klasická polievka ktorá je stále veľmi obľúbená a to úplným právom. Vyskúšajte ju aj vy!
Ingrediencie
- 1 cibuľa
- ¼ zeleru
- 1 mrkva
- 2 lyžice oleja
- 2 šálky údeného hovädzieho mäsa
- voda
- vývar
- 1 plechovka krájaných paradajok
- 1 šálka krúp
- 2 bobkové listy
- soľ, korenie
Postup
- V hrnci si rozpálime olej a osmažíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler.
- Akonáhle nám zelenina začne mäknúť, asi za 6-8 minút, pridáme na kocky nakrájané hovädzie mäso.
- Pridáme vodu, vývar, plechovku paradajok, krúpy, bobkový list a privedieme do varu.
- Varíme asi 30-45 minút pokiaľ nebudú krúpy mäkké. Dochutíme soľou a korením a podávame.