Polievka z údeného morčacieho mäsa s ryžou

Polievka z údeného morčacieho mäsa s ryžou

Skvelý spôsob ako využiť údené morčacie mäso. Túto polievku plnú chutí a vôňu si určite zamilujete.

Ingrediencie

  • 3 šálky údeného morčacieho mäsa (možno nahradiť kuracím)
  • 1 lyžica oleja
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • ½ šálky zeleru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 lyžice ryže
  • 1.5 litra vývaru
  • 1 lyžička tymiánu
  • soľ, korenie

Postup

  1. V hrnci rozpálime olej a orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler.
  2. Medzitým si nakrájame morčacie mäso na kocky.
  3. Ryžu prepláchneme a pridáme k zelenine. Zalejeme vývarom, pridáme pretlačený cesnak, tymián, soľ a korenie.
  4. Varíme asi 10 minút a pridáme morčacie mäso.
  5. Varíme ďalších asi 10 minút pokiaľ nebude ryža uvarená do mäkka.
Polievka z morčacieho mäsa s ryžou v bielej miske.
zdroj: cookinglsl.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.