Skvelý spôsob ako využiť údené morčacie mäso. Túto polievku plnú chutí a vôňu si určite zamilujete.
Ingrediencie
- 3 šálky údeného morčacieho mäsa (možno nahradiť kuracím)
- 1 lyžica oleja
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- ½ šálky zeleru
- 2 strúčiky cesnaku
- 4 lyžice ryže
- 1.5 litra vývaru
- 1 lyžička tymiánu
- soľ, korenie
Postup
- V hrnci rozpálime olej a orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler.
- Medzitým si nakrájame morčacie mäso na kocky.
- Ryžu prepláchneme a pridáme k zelenine. Zalejeme vývarom, pridáme pretlačený cesnak, tymián, soľ a korenie.
- Varíme asi 10 minút a pridáme morčacie mäso.
- Varíme ďalších asi 10 minút pokiaľ nebude ryža uvarená do mäkka.