Polievka zo zelených fazuliek na kyslo

Polievka zo zelených fazuliek na kyslo

Výborná krémová polievka zo zelených fazuliek a zemiakov poteší celú vašu rodinu a navyše ju máte hotovú raz dva!

INGREDIENCIA

  • 200 g zelených fazuliek, mrazených alebo nakladaných
  • 3 stredné zemiaky
  • bobkový list
  • voda
  • 250 ml smotany na varenie
  • 1 lyžica hladkej múky
  • soľ a ocot na dochutenie
  • vajíčka (voliteľne)

POSTUP

  1. Pripravte si hrniec, do ktorého dajte nakrájané fazuľky, očistené a nakrájané zemiaky, bobkový list, trošku soli a zalejte vodou.
  2. Pokiaľ použijete nakladané fazuľky, tak najskôr nechajte zemiaky trochu povariť a fazuľky pridajte trošku neskôr, aby sa vám úplne nerozvarili.
  3. V extra nádobke si rozmiešajte smotanu na varenie s hladkou múkou.
  4. Keď budú zemiaky a fazuľky mäkké, tak pridajte zmes smotany s hladkou múkou a povarte asi 5 minút.
  5. Na záver dochuťte octom a podľa potreby soľou.
  6. Pokiaľ chcete, môžete do polievky pridať aj vajíčka.
  7. Tie môžete buď uvariť v extra hrnci natvrdo, a potom si ich dať do taniera alebo ich môžete uvariť priamo v polievke.
  8. Vajíčko rozbite do naberačky, a tú pomaly ponorte do polievky.
  9. Počkajte, kým sa vajíčko zatiahne a trošku zvrchu uvarí a potom ho do polievky vyklopte.
  10. K polievke sa hodí čerstvé pečivo a ak máte radi sladko-kyslé chute, tak na záver môžete do polievky pridať aj trošku cukru.
Krémová polievka s fazuľkami, zemiakmi a vajcom servírovaná v hlbokom tanieri a ozdobená bylinkami.
www.kamzakrasou.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.