Ak chystáte polievku ako súčasť jarného menu pre hostí, ozdobte ju kvetmi jedlých kvetov a semienkami. Gurmánsky zážitok bude dokonalý.
Ingrediencie:
- 2 šálky čerstvých mladých žihľav
- 1 cuketa
- 4 zemiaky
- 1 strúčik cesnaku
- 4 šálky zeleninového vývaru
- slnečnicové semienka
- soľ, korenie
Postup:
- Cuketu a zemiaky olúpte a nakrájajte na kocky.
- Umyte žihľavy a odstráňte z nich väčšie stonky.
- Nakrájané zemiaky, cuketu, žihľavy a prelisovaný cesnak vložte do hrnca a zalejte vývarom.
- Priveďte zmes do varu, priklopte pokrievkou a varte približne 15 minút, kým cuketa a zemiaky zmäknú.
- Rozmixujte za pomoci ponorného variča alebo kuchynského robota dohladka.
- Dochuťte soľou a korením.
Hotová žihľavová polievka sa posype orestovanými slnečnicovými semienkami.