Polievka zo žihľavy a cukety so slnečnicovými semienkami

Polievka zo žihľavy a cukety so slnečnicovými semienkami

Ak chystáte polievku ako súčasť jarného menu pre hostí, ozdobte ju kvetmi jedlých kvetov a semienkami. Gurmánsky zážitok bude dokonalý.

Ingrediencie:

  • 2 šálky čerstvých mladých žihľav
  • 1 cuketa
  • 4 zemiaky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • slnečnicové semienka
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Cuketu a zemiaky olúpte a nakrájajte na kocky.
  2. Umyte žihľavy a odstráňte z nich väčšie stonky.
  3. Nakrájané zemiaky, cuketu, žihľavy a prelisovaný cesnak vložte do hrnca a zalejte vývarom.
  4. Priveďte zmes do varu, priklopte pokrievkou a varte približne 15 minút, kým cuketa a zemiaky zmäknú.
  5. Rozmixujte za pomoci ponorného variča alebo kuchynského robota dohladka.
  6. Dochuťte soľou a korením.

Hotová žihľavová polievka sa posype orestovanými slnečnicovými semienkami.

Žihľavový krém so slnečnicovými semienkami a cuketou
zdroj: simplybeyondherbs.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.