Máte doma údené mäso a neviete čo s ním? Vyskúšajte tieto skvelé recepty na polievky z údeného mäsa.
Ukážeme si ako recepty z hovädzieho a bravčového tak aj z morčacieho mäsa.
Všetky recepty sú veľmi chutné a ľahké.
Vyberie si skutočne každý.
Naše recepty
Čo je to údené mäso a ako sa pripravuje
Údenie je veľmi obľúbená metóda spracovania mäsa, jedná sa o tepelnú úpravu dymom za nízkych teplôt.
Mäso musí byť tiež naložené v soľnej zmesi a to asi na 4-6 týždňov.
Teploty sa pohybujú podľa druhu mäsa, všeobecne však môžeme povedať že je to okolo 50-60 stupňov, záleží však na druhu mäsa.
Drevo vhodné na údenie je napríklad bukové, agátové, čerešňové alebo jelšové.
Jedine tak dosiahneme to, že mäso nebude vysušené a bude mať plnú, dymovú chuť.
Čas údenia je 6-8 hodín, niektoré kusy mäsa sa údia až 22 hodín.
Vy si môžete už hotové a údené mäso kúpiť a vychutnať si ho doma napríklad v polievkach.
Ktoré polievky z údeného mäsa ste vyskúšali a ako vám chutili? Podeľte sa s nami o to v komentároch.