Polievky v pomalom hrnci

Polievky v pomalom hrnci

Ako už ste si všimli, v pomalom hrnci je možné vytvoriť širokú škálu jedál, ktorým môžeme na chuti ešte oveľa viac dodať práve vďaka pomalému varu.

Kuracia polievka

Ingrediencie:

  • 230 g mrkvy
  • 170 g stopkového zeleru
  • 1 malá cibuľa
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 2 vetvičky tymiánu
  • 1 a ¾ bobkového listu
  • soľ
  • 1 kg kuracích stehien
  • 8 hrnčekov vody
  • mleté korenie

Postup:

  • Zeleninu si nakrájajte na menšie kúsky.
  • Cibuľu len umyte, ale nelúpte (pekne vývar zafarbí).
  • Pridajte korenie, kuracie stehná, podlejte vodou a varte na nízky stupeň 8 hodín.
  • Nakoniec pridajte rezance, knedličky alebo napríklad kvapkanie.
polievka kuracie pomaly varená
countryliving.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.