Poľské rožky na sladko

Poľské rožky na sladko

Nekysnuté svätomartinské rožky podľa tohto receptu majú podobnú konzistenciu ako francúzske croissanty, ale napriek tomu sú iné. Majú vynikajúcu chuť a krásne prevoňajú celú kuchyňu.

Ingrediencie:

  • 1 vrecko instantného droždia
  • 1 hrnček vlažného mlieka
  • 1 polievková lyžica cukru kryštál
  • 3 veľké žĺtky
  • 1 hrnček cukru
  • 1/2 kocky masla

Náplň:

  • 1 hrnček maku
  • 1 hrnček mandľovej náplne

Glazúra:

  • 3 hrnčeky cukru múčka
  • 2 lyžice vody
  • 2 hrsti nasekaných mandlí

Postup:

  • Do nádoby kuchynského robota dáme droždie, 1 hrnček vlažného mlieka, lyžicu cukru a necháme rozpustiť.
  • Pridáme žĺtky, cukor, rozpustené maslo a premiešame. Prisypeme múku a dôkladne miesime zhruba 8 až 10 minút.
  • Preložíme do misky vymastenej olejom, zakryjeme a dáme na teplé miesto kysnúť, kým nebude mať cesto dvojnásobný objem.
  • Vyklopíme na pracovnú plochu, rozdelíme na dve časti a každú vyvaľkáme do kruhu, ktorý rozdelíme na 8 rovnakých trojuholníkov.
  • V strednej miske zmiešame mak s mandľovou náplňou a dáme kúsok na každý jednotlivý dielik cesta v najširšom mieste.
  • Zamotáme do tvaru rožku/polmesiaca a naukladáme na plech s papierom na pečenie, kde necháme znova asi tak 20 minút kysnúť.
  • Rúru si predhrejeme na 190 stupňov, vložíme plechy a pečieme cca 20 minút dozlatista.
  • Necháme úplne vychladnúť a medzitým si pripravíme glazúru. Na tú stačí len zmiešať v miske práškový cukor s vodou, aby mala glazúra redšiu konzistenciu.
  • Natrieme na rožky a posypeme nasekanými mandľami. Servírujeme najlepšie s horúcim čajom alebo kávou.
Rožky s vôňou mandlí.
Zdroj: https://www.thespruceeats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.