Toto pomaly pečené bravčové koleno sa od kosti krásne oddeľuje. Oproti iným receptom na koleno je výnimočný v tom, že sa pripravuje na ázijský spôsob.
Ingrediencie:
- 1 bravčové koleno
- ½ hrnčeka tmavej sójovej omáčky
- 1 hrnček trstinového cukru
- ¼ hrnčeka čínskeho (ryžového) vína na varenie
- 2 strúčiky prelisovaného cesnaku
- 3 póry
- 1 kúsok čerstvého zázvoru (cca 5 cm dlhý)
- 2 hrnčeky huby Shiitake
- ½ lyžičky guličiek čierneho korenia
- 5 hviezdičkiek anízu
Postup:
- Zo všetkých tekutých prísad, cukru a cesnaku si vytvorte marinádu, do ktorej na noc koleno naložte.
- Druhý deň si na dno hrnca nakrájajte pór a huby Shiitake.
- Navrch dajte koleno a podlejte marinádou vodou tak, aby bolo koleno do ¾ ponorené.
- Nakoniec pridajte guličky korenia a hviezdičky anízu.
- Varte na vysoký stupeň 7-8 hodín.
- Vydusenú šťavu nakoniec nechajte na panvičke zredukovať, aby nadobudla na hustote.