Pomaly pečená hus po staročesku

Pomaly pečená hus po staročesku

Tento recept sa od predchádzajúceho líši dĺžkou pečenia. Práve tá má na výsledok veľký vplyv. Hus po staročesku je tradičným pokrmom napríklad na Veľkú noc alebo napríklad nový rok.

Ingrediencie

  • 1 hus
  • Rasca
  • Soľ
  • Voda

Postup

  • Hus očistite, umyte az brušnej dutiny odoberte prebytočný tuk.
  • Potom mäso osoľte na povrchu aj vo vnútri a okmínujte.
  • Predhrejte si rúru na 190°C.
  • Odobranú masť si nakrájajte a rozprestrite na pekáč.
  • Hus položte chrbtom na nakrájanú masť, podlejte vodou a dajte piecť.
  • Počas pečenia polievajte a prepichujte tukové vankúšiky. (Podľa potreby podlejte viac vodou)
  • Prebytočnú masť, čo z husi vytečie odoberte.
  • Hus pomaly pečte, podlievajte a polievajte 2-3 hodiny, kým kôrka nebude chrumkavá.
  • Upečenú hus potom naporciujte, prebytočnú masť z pekáča odoberte a časť výpeku ponechajte.
  • Naporciovanú hus dajte dopiecť na 10-15 minút.
  • Hotovú hus podávajte s knedľou, s kapustou alebo so zemiakmi.
Hus upečená dozlatista na bylinkách
Zdroj: delish.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.