Pomaly pečená kačica s olivami a provensálkym korením

Pomaly pečená kačica s olivami a provensálkym korením

Toto je ten najchutnejší recept na kačicu, aký môžete nájsť! Jej pomalým pečením s aromatickým korením a následným grilovaním z nej dokážete vyťažiť maximum. Servírujte s dokonalou omáčkou s olivami a vytvoríte úplne nezabudnuteľný pokrm!

INGREDIENCIA

  • 2 veľké cibule, nahrubo nakrájané
  • 1/4 šálky plus 2 lyžičky nahrubo nasekanej plocholistej petržlenovej vňate
  • 1 polievková lyžica plus 1 lyžička nasekaného tymiánu
  • 8 strúčikov cesnaku, rozpolených
  • 2 bobkové listy
  • 1 veľký stopka stopkového zeleru, nakrájaný na cca 0,5 cm kúsky
  • 1 rozpolená kačica s hmotnosťou asi 2 kg, s odstránenou chrbticou, krkom a špičkami krídiel – to si však nechajte na vývar
  • 2 lyžičky soli
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička provensálske korenie
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 1/2 šálky suchého bieleho vína
  • 3 šálky vody
  • 1 hrnček kuracieho vývaru, najlepšie domáceho
  • štipka cukru
  • 1 a 1/2 šálky vykôstkovaných zelených olív, opláchnutých

POSTUP

  • Predhrejte rúru na 250 ° Celzia.
  • V malom pekáči rozprestrite polovicu nakrájanej cibule, 1/4 šálky petržlenovej vňate, 1 lyžicu tymiánu a cesnak, bobkové listy a stopkový zeler.
  • Kožu kačice po celom tele prepichajte vidličkou a potrite kačicu 2 lyžičkami soli, 1 lyžičkou čierneho korenia a 1 lyžičkou provensálskych byliniek.
  • Polovky kačice položte na zeleninu rezom dole a pečte 10 minút.
  • Znovu prepichnite kožu kačice, pekáč prikryte alobalom a znížte teplotu rúry na 135 ° Celzia.
  • Kačicu pečte ešte asi 3 hodiny, kým nie je mäso veľmi mäkké a väčšina tuku sa nevyškvarí.
  • Medzitým vo veľkej hrnci opečte chrbticu, krk a špičky krídiel na miernom ohni, kým nie sú po celom povrchu dobre opečené.
  • Pridajte zvyšnú nakrájanú cibuľu a varte na miernom ohni, kým nezhnedne, asi 4 minúty.
  • Zlejte tuk z panvice a pridajte paradajkový pretlak.
  • Varte za občasného miešania asi 3 minúty.
  • Prilejte biele víno a priveďte zmes do varu.
  • Pridajte vodu, kurací vývar a cukor a varte, kým sa tekutina nezredukuje na 1 šálku, asi 1 hodinu.
  • Vývar preceďte a stiahnite z povrchu tuk.
  • Keď je kačica mäkká, preložte ju na pracovnú plochu.
  • Rozpolte každú polovicu kačice, odstráňte všetku zeleninu, tukové vrecká a voľné kosti.
  • Kúsky kačice preneste na plech s okrajom vyložený papierom na pečenie kožou nahor.
  • Šťavu z pekáča preceďte do hrnca a stiahnite tuk.
  • Scedenú šťavu varte, kým sa nezredukuje na 1/4 šálky.
  • Do hrnca pridajte precedený vývar a olivy a varte 10 minút.
  • Omáčku dochuťte soľou, korením a provensálskym korením.
  • Predhrejte si rúru na funkciu gril.
  • Kačicu ochuťte provensálskymi bylinkami, soľou a korením.
  • Grilujte asi 5 minút, alebo pokiaľ nie je kačica horúca a koža chrumkavá.
  • Lyžicou nalejte omáčku na tanier a položte na ňu kačicu.
  • Posypte zvyšnými 2 lyžičkami nasekanej petržlenovej vňate a 1 lyžičkou tymiánu a podávajte.
Kačacie stehná na tanieri, zaliate omáčkou s olivami.
www.foodandwine.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.