Pomaly pečená krkovička s ryžou

Pomaly pečená krkovička s ryžou

Keď necháte krkovičku pozvoľna piecť, tuk sa krásne uvoľní do mäsa a prestúpi ho lahodnou chuťou. Inšpirujte sa napríklad týmto receptom.

Ingrediencie

  • 1,5 kg bravčovej krkovice
  • 8 strúčikov cesnaku
  • 1 PL nasekaného rozmarínu
  • 1 PL dijónskej horčice
  • 1 PL cirtónovej šťavy
  • 4 PL olivového oleja
  • 4 PL sherry
  • 2 PL javorového sirupu
  • 250 g cherry paradajok
  • soľ

Postup

  • Predhrejte rúru na 150°C
  • Roztlačte 4 strúčiky cesnaku a pridajte k nim horčicu, citrónovú šťavu, rozmarín a olej a premiešajte
  • Mäso vložte do pekáča a pomažte ho zo všetkých strán olejovou pastou
  • Prelejte ho sherry a javorovým sirupom a pečte 3 hodiny
  • Počas pečenia občas podlievajte výpekom alebo vodou
  • Na posledných 15 minút pridajte do pekáča cherry paradajky a na plátky nasekané zvyšné strúčiky cesnaku
  • Keď mäso vyberiete z rúry, nechajte ho ešte 10 minút odpočívať pod alobalom.
  • Servírujte nakrájané na plátky, preliate výpekom s paradajkami a cesnakom.
  • Ako prílohu podávajte ryžu
Krkovica vcelku v pekáčiku s cherry paradajkami
Zdroj: womensweeklyfood.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.