Keď necháte krkovičku pozvoľna piecť, tuk sa krásne uvoľní do mäsa a prestúpi ho lahodnou chuťou. Inšpirujte sa napríklad týmto receptom.
Ingrediencie
- 1,5 kg bravčovej krkovice
- 8 strúčikov cesnaku
- 1 PL nasekaného rozmarínu
- 1 PL dijónskej horčice
- 1 PL cirtónovej šťavy
- 4 PL olivového oleja
- 4 PL sherry
- 2 PL javorového sirupu
- 250 g cherry paradajok
- soľ
Postup
- Predhrejte rúru na 150°C
- Roztlačte 4 strúčiky cesnaku a pridajte k nim horčicu, citrónovú šťavu, rozmarín a olej a premiešajte
- Mäso vložte do pekáča a pomažte ho zo všetkých strán olejovou pastou
- Prelejte ho sherry a javorovým sirupom a pečte 3 hodiny
- Počas pečenia občas podlievajte výpekom alebo vodou
- Na posledných 15 minút pridajte do pekáča cherry paradajky a na plátky nasekané zvyšné strúčiky cesnaku
- Keď mäso vyberiete z rúry, nechajte ho ešte 10 minút odpočívať pod alobalom.
- Servírujte nakrájané na plátky, preliate výpekom s paradajkami a cesnakom.
- Ako prílohu podávajte ryžu