Pomaly pečené kuracie v paradajkovej omáčke

Pomaly pečené kuracie v paradajkovej omáčke

Toto kuracie mäso pomaly pečené s paradajkovou omáčkou s prídavkom dymovej BBQ omáčky sa vám bude takmer rozpúšťať v ústach! Servírujte ho spolu s čerstvým koriandrom, limetkou, kukuricou, červenou cibuľou a ryžou a získate tak jedlo, ktoré je také lahodné, že ho nebudete chcieť prestať jesť.

Čo budete potrebovať

  • 1 kg kuracích stehenných rezňov
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 2 x 400g plechovka drvených paradajok
  • 1/2 šálky dymovej barbecue omáčky
  • čerstvé listy koriandra, grilovaná kukurica, na tenké plátky nakrájaná červená cibuľa, mesiačiky limetky a ryže, na podávanie

Postup

  • Predhrejte rúru na 160°C.
  • Zohrejte olej v ťažkej panvici vhodnej do rúry na strednom ohni.
  • Pridajte cibuľu a cesnak a restujte za častého miešania 4–5 minút, kým nezmäknú.
  • Vmiešajte paradajkový pretlak a barbecue omáčku a varte 1 minútu.
  • Pridajte drvené paradajky.
  • Dochuťte soľou a korením.
  • Priveďte do varu a potom varte bez pokrievky 20 minút alebo do zhustnutia.
  • Vložte mäso do veľkého pekáča.
  • Prelejte paradajkovou zmesou a premiešajte.
  • Prikryte a pečte 1 hodinu alebo kým kura nezmäkne.
  • Vyberte z rúry a preneste mäso na doštičku.
  • Pomocou 2 vidličiek kuracie mäso natrhajte.
  • Nakrájané mäso premiešajte s paradajkovou omáčkou.
  • Posypte koriandrom a podávajte s kukuricou, červenou cibuľou, nechtíkmi limetky a ryžou.
Mäso pomaly pečené s paradajkovou omáčkou s prídavkom dymovej BBQ omáčky servírované na tanieri s dvoma vidličkami, ozdobené koriandrom a červenou cibuľou.
www.myfoodbook.com.au

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.