Toto kuracie mäso pomaly pečené s paradajkovou omáčkou s prídavkom dymovej BBQ omáčky sa vám bude takmer rozpúšťať v ústach! Servírujte ho spolu s čerstvým koriandrom, limetkou, kukuricou, červenou cibuľou a ryžou a získate tak jedlo, ktoré je také lahodné, že ho nebudete chcieť prestať jesť.
Čo budete potrebovať
- 1 kg kuracích stehenných rezňov
- 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 2 x 400g plechovka drvených paradajok
- 1/2 šálky dymovej barbecue omáčky
- čerstvé listy koriandra, grilovaná kukurica, na tenké plátky nakrájaná červená cibuľa, mesiačiky limetky a ryže, na podávanie
Postup
- Predhrejte rúru na 160°C.
- Zohrejte olej v ťažkej panvici vhodnej do rúry na strednom ohni.
- Pridajte cibuľu a cesnak a restujte za častého miešania 4–5 minút, kým nezmäknú.
- Vmiešajte paradajkový pretlak a barbecue omáčku a varte 1 minútu.
- Pridajte drvené paradajky.
- Dochuťte soľou a korením.
- Priveďte do varu a potom varte bez pokrievky 20 minút alebo do zhustnutia.
- Vložte mäso do veľkého pekáča.
- Prelejte paradajkovou zmesou a premiešajte.
- Prikryte a pečte 1 hodinu alebo kým kura nezmäkne.
- Vyberte z rúry a preneste mäso na doštičku.
- Pomocou 2 vidličiek kuracie mäso natrhajte.
- Nakrájané mäso premiešajte s paradajkovou omáčkou.
- Posypte koriandrom a podávajte s kukuricou, červenou cibuľou, nechtíkmi limetky a ryžou.